algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Ja no hi ha cap entrebanc perquè el Teatre Principal sigui el centre cultural de la comarca del Raiguer

El Govern balear, el Consell Insular i l'Ajuntament d'Inca ja s'han posat d'acord per aprovar els estatuts de la Fundació i les aportacions econòmiques per comprar per 100 milions de pessetes el Teatre Principal a l'empresa de Rafel Salas, i convertir-lo en el centre cultural de la Comarca del Raiguer.

La participació dels organismes públics en la compra de l'edifici serà de 50 milions per part de la Conselleria de Cultura del Govern, 15 milions el Consell Insular, 25 milions l'Ajuntament i 10 l'empresa Salas en concepte d'arrendament de la sala de cinema per cinc anys. Tenint en compte que l'acord a què arribaren el 13 de setembre del 97, en una reunió a la qual hi assistiren el batle Pere Rotger, el conseller de Cultura del CIM Damià Pons, Margalida Cabrer i Concha Sartorius, secretàries tècniques del Govern, i Rafel Salas, es preveu que l'empresa pugui utilitzar-la durant 15 anys. En el mateix acord sembla quedar clar l'ús del teatre per part del Patronat, és a dir, 60 dies l'any, sense comptar els tres mesos d'estiu, 30 dies de mutu acord (5 festius, 5 vigílies i 20 laborables) i altres 30 segons vulgui l'Ajuntament.

A més de la compra de l'edifici, també s'haurà de destinar una partida pressupostària per la seva restauració i posada a punt de les diferents dependències. Ja hi ha un pressupost de 20.538.000 pessetes per a l'obra civil. A més, les obres per adequar l'escenari amb els sistemes per poder acollir qualsevol muntatge teatral tenen un cost previst de 40 milions de pessetes, més altres 4 per a la instal·lació elèctrica.

Però tot això no ha de ser preocupació directa del Consistori inquer, sinó de la Fundació, la qual, quan estigui vigent podrà demanar acollir-se al pla d'ajudes de rehabilitació del patrimoni, amb la qual cosa es podrà aconseguir fins al 65 per cent del pressupost de la reforma, tenint en compte que és un edifici catalogat.

Per a les obres de restauració també es planteja demanar una subvenció del Pla d'obres i serveis.

Pel batle Pere Rotger, el Teatre Principal no només ha de ser de les institucions públiques, sinó que considera que també els sectors socials i econòmics d'Inca s'hi han d'involucrar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.