cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El Consell de Mallorca suspendrà llicències d'urbanització d'aquí a un mes

L'anunci de Pere Sampol agafa per sorpresa els altres partits del Pacte de Progrés

El vicepresident del CIM i secretari general del PSM, Pere Sampol, anuncià ahir que el CIM emprendrà «mesures cautelars concretes de suspensió de llicències» en el termini d'un mes per aturar bona part del sòl urbanitzable no programat de Mallorca així com algunes urbanitzacions programades. Per la seva banda, el candidat socialista al Govern, Francesc Antich, afirmà que «encara no hi ha consens entre els partit del Pacte de Progrés sobre el calendari en el qual s'aplicaran les mesures i sobre el contingut exacte de la decisió».

No obstant això, Pere Sampol va ser molt més contundent quan féu el seu anunci. No només indicà que hi havia acord entre els partits del Pacte de Progrés, sinó que també destacà que després d'aplicar les mesures cautelars d'aquí a un mes, el Consell, a través de la Comissió Insular d'Urbanisme, es fixaria un termini de sis mesos per posar en marxa les normes complementàries que facin possible els expedients de desclassificació.

Per a Sampol «és una temeritat dir que es prendran mesures contra l'expansió urbanística i no fer res. Això implica alertar els promotors perquè que presentin nous projectes».

Així, Sampol destacà que «prendre aquestes mesures cautelars implica que no se'ls hagi d'indemnitzar després».

Sampol indicà que «els anuncis per part de Jaume Matas sobre un suposat pacte urbanístic no són més que jugades electoralistes. No veim cap voluntat real per part del PP d'aturar l'expansió urbanística».

El llistat

De totes maneres, Pere Sampol no volgué anunciar el llistat de terrenys que seran desclassificats. Tot i això, deixà entreveure que seran bona part dels urbanitzables no programats de Mallorca i alguns del ja programats. Un dels programats que es podrien trobar en aquesta situació és el golf de la urbanització George Sand de Valldemossa.

Sampol també va dir que «tot aquest rebombori que s'ha organitzat obeeix al desig que els promotors presentin projectes per poder demanar després la indemnització. No oblidem que la direcció regional del PP s'ha mostrat favorable a pagar als perjudicats».

Per la seva banda, Francesc Antich indicà que «fa temps que nosaltres parlam de mesures cautelars, però encara estam fent feina en la qüestió de fons: saber quants urbanitzables seran aturats. Tampoc no hi ha consens dins el Pacte de Progrés en aquest punt, que en definitiva és la clau d'un plet de conseqüències imprevisibles.

A la vegada, els regidors del PSM a Cort Sebastià Serra i Gabriel Barceló afirmaren que també presentaran una moció a l'Ajuntament per demanar al Consell Insular que procedeixi a la desclassificació dels urbanitzables no programats.

El PSM considera que «a Palma, el límit de població no està fixat, i ens temem que amb l'actual PGOU l'increment de la població serà espectacular». Segons aquest partit hi ha més de tres milions de metres urbanitzables a Palma i es poden construir 16.000 habitatges amb capacitat per a 50.000 persones en els pròxims anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.