algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

En llibertat sense càrrecs els quatre detinguts de la CNT

La Policia Nacional posà en llibertat ahir vespre, sense càrrecs, els quatre detinguts en els aldarulls registrats divendres vespre davant el Consolat dels EUA, en el carrer de Jaume III de Palma.

Les persones varen ser detingudes quan intentaren col·locar un cartell davant les dependències del Consolat. Va ser llavors que els agents de la Policia intervingueren i es produïren insultus i algun que altre cop. Els detinguts varen ser transportats a Prefectura, on passaren la nit.

Ahir, el sindicat CNT i Esquerra Unida enviaren sengles comunicats condemnant l'acció policíaca. La CNT explicà que «els cossos repressius de l'Estat, en aquest cas Policia Local i Nacional», no entengueren que la concentració realitzada pel sindicat havia de ser «una concentració pacífica i civilitzada» amb repartiment de menjar gratuït i lectura de comunicats. Segons la CNT, els policies carregaren de forma «brutal i indiscriminada contra tots els vianants situats als voltants del consolat amb el resultat de quatre detinguts i diversos ferits, així com una periodista increpada, a la qual s'intentà retenir el material fotogràfic que portava i traslladar-la a la Prefectura superior de Policia».

Esquerra Unida se solidaritzà amb els detinguts i amb la mobilització. «L'objetiu de la protesta era contra les represàlies que han duit a terme els EUA en els països del Tercer Món aquestes darreres setmanas, amb bombardeigs i atacs sistemàtics que responen, exclusivament, a interessos nord-americans». Esquerra Unida instà les autoritats policíaques «a la immediata posada en llibertat dels detinguts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.