algo de nubes
  • Màx: 15.65°
  • Mín: 7.61°
15°

Detenen quatre romanesos que assaltaven habitacions d'hotels de la Platja de Palma

Els botins eren desviats setmanalment cap a Barcelona

Funcionaris de la Policia Judicial del Cos Nacional de Policia de Palma varen detenir dimecres passat, dia 2, una banda de romanesos formada per Marian S., natural de Tulcea i de 27 anys; Viorel T., natural de Tulcea i de 23 anys; Vulian O., natural de Satrina i de 21 anys, i Nelu C., de 31 anys, acusats de cometre prop de cinquanta robatoris a les habitacions de diversos hotels de la Platja de Palma.
Sembla que el modus operandi fet servir pels presumptes lladres tenia en compte tots els detalls.
Els detinguts triaven un hotel concret de la Platja de Palma i per tal de passar desapercebuts esperaven els moments de màxima afluència de clients a la recepció.
La majoria de les vegades els quatre romanesos esperaven les hores del berenar, dinar o sopar per introduir-se a les habitacions, ja que així s'asseguraven que no hi hi havia ningú.
Un altre dels moments escollits era l'instant en què s'organitzaven les excursions i hi havia una gran presència de gent al hall.
En aquests instants els detinguts pujaven fins a les cambres, dos d'ells obrien amb diversos plàstics (targetes de crèdit, documents d'identitat o similars) les habitacions escollides, mentre els altres dos components de la banda estaven vigilant per tal d'avisar els companys. Una vegada a l'interior de les habitacions procedien a apoderar-se dels efectes personals dels turistes.
Si en el decurs dels seus robatoris trobaven la clau de les caixes de seguretat, aquestes també eren buidades. Després fugien amb les pertinences dels clients mesclant-se entre aquests, que omplen en aquests moments els halls dels hotels.
Després d'aquestes accions, els quatre romanesos deixaven passar un parell de dies i viatjaven a Barcelona, on els agents suposen que hi havia la cúpula de la banda, amb el botí capturat o part d'aquest.
Segons varen explicar els funcionaris, a la Ciutat Comtal se centralitzaven els botins, ja que, segons aquestes mateixes fonts, des d'allà és molt més fàcil procedir a la falsificació de cartes d'identitat, documents, targetes, així com fer usdefruit de les targetes de crèdit i col·locar els xecs de viatge dels que s'havien agafat, que no a la mateixa localitat a on es fan els robatoris. Després els membres de la banda es preparaven per nous assalts a habitacions.
En el moment de ser detinguts, els romanesos tenien en el seu poder diverses joies, càmeres fotogràfiques i de vídeo, doblers en metàlic dividits en distintes divises, telèfons mòbils i una de les targetes de plàstic de les que emprava la banda per obrir portes.
També se'ls varen confiscar dues targetes d'identitat italianes a nom del seu legítim propietari, encara que presentaven les fotografies de dos dels detinguts, concretament les de Viorel i Vilian.

Les denúncies

Els quatre romanesos passaren ahir a disposició judicial i encara no es coneix amb exactitud la quantitat d'assalts a habitacions que realitzaren ni la quantia dels botins. Això és així perquè alguns dels assaltats no interposaren les corresponents denúncies davant les autoritats, un problema que es repeteix sovint quan els turistes són assaltats en els darrers dies abans de tornar cap a casa i no perden cap document imprescindible per tornar a entrar en els seus països d'origen. S'espera que les diligències realitzades pels funcionaris donin xifres tant d'assalts com de confiscacions en breu. El que sí se sap segur és que estaven fortament organitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.