nubes dispersas
  • Màx: 18.43°
  • Mín: 13.93°
18°

Un anglès de devuit anys mor a Cala Blava per la picada d'un peix aranya

Els metges del 061 no varen poder fer res per salvar-lo

662
Imatge d'una aranya de cap negre en el seu hàbitat natural: l'arena.

La picada d'un peix aranya posà fi ahir a la vida de Jonathan Peter Wickings, un jove anglès de 18 anys, a Cala Blava, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Els fets es produïren devers la una i mitja del migdia quan el finat arribà a la cala a bord d'un catamaran, el Fascination, en el qual navegaven uns amics.

Jonathan Peter Wickings, natural de Portsmouth, decidí gaudir d'un bany i es llança a l'aigua amb la seva al·lota. Sense que les causes exactes del fet hagin pogut ser esbrinades, sembla que el peix atacà el jove nedador i li clavà les espines amb el mortal verí, encara que alguns testimonis diuen que va ser atacat per una serp.

Els companys que navegaven amb ell l'hissaren a bord i de seguida avisaren el Centre de Salvament Martítim de Palma sol·licitant assistència mèdica immediata i l'evaquació del súbdit britànic.

Com que el catamaran estava molt a prop a Cala Blava es va demanar als tripulants que es dirigissin a l'embarcador de Cala Blava, el punt més proper per poder desembarcar el passatger. Els membres de Salvament Marítim avisaren una ambulància del 061.

Després d'haver estat desembarcat a Cala Blava per l'embarcació Barefoot, d'una embarcació propera. Jonathan Peter Wickings va ser atès pel personal de l'ambulància, però malgrat els esforços d'aquests i d'un metge escocès que hi havia a la zona el jove anglès va morir.

El verí de les aranyes actua amb una doble acció, hemotòxica i neurotòxica, és a dir, actua sobre el sistema nerviós i es distribueix, a través de la sang, per tot el cos. En el primer moment provoca un violent dolor punxant que en els casos més greus pot provocar la pèrdua immediata de coneixement per part dels afectats. La zona afectada per la picada s'inflama tot d'una i produeix molt de mal de cap, febre, vòmits, vertigen, sudoració, cianosi, lipotímies, palpitacions, diarrea, depressió, convulsions tetàniques i en alguns casos molt especials, la mort.

Els pares del finat arribaren ahir vespre a Palma. El jove estava amb alguns companys britànics que asseguraren, dessolats ,que «no pensam tornar a banyar-nos a les aigües de Mallorca». Els turistes que hi havia a Cala Blava quedaren commocionats per la notícia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.