nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Ingressa a la presó l'adolescent que assassinà Eddy

La Guàrdia Civil investiga la creació d'un nou Edelweiss a Eivissa

98254
L'assassí confés abandona el furgó policíac. | Germán G. Lama.

La Guàrdia Civil investiga les connexions i amistats a Santa Eulària del Riu d'Eduardo González, Eddy, assassinat dimarts per Juan M.G.

Les declaracions dels veïns del carrer de Ricardo Curtoi, on es va produir el crim, sobre els freqüents contactes que mantenia el finat amb joves, han induït a pensar que Eddy tenia muntada una petita xarxa d'«amics» formada per alguns indigents i persones amb pocs recursos amb els quals mantenia relacions sexuals a canvi de favors com doblers o voltes en cotxe.

La Guàrdia Civil creu que aquest grup podria estar format per una trentena de persones i tenir una estructura semblant a la de la secta Edelweiss. Els agents han recollit indicis que permeten mantenir aquesta hipòtesi, que esperen confirmar amb la investigació del cercle d'amistats de González.

Segons sembla, l'estructura d'aquest nou grup tindria un funcionament similar a Edelweiss, amb una cúpula jerarquitzada, monitors i adeptes. Les diferències amb la famosa secta raurien en el fet que els «elegits» serien, com s'ha apuntat abans, joves d'un entorn marginal que depenien emocionalment d'Eddy.

Juan M.G., de 18 anys, ingressà ahir horabaixa a la presó després d'haver passat a disposició judicial.

S'ha de recordar que l'arma homicida encara no ha aparegut, però el jove explicà que l'havia comprada dimarts, el mateix dia de l'assassinat, en una botiga de tot a cent.

En les declaracions davant la Guàrdia Civil l'assassí confessà el crim i assenyalà que en diverses ocasions havia advertit Eddy que el mataria. Les mateixes fonts asseguraren que el jove es va contradir en nombroses ocasions sobre els motius de l'homicidi. Els investigadors especulen sobre diverses hipòtesis, però la més versemblant és que la víctima hagués abusat d'ell en el passat.

Eddy residia a Santa Eulària des de final del 1996. Alguns veïns asseguraren que el jove sospitós del crim no actuà motivat per la passió ni per la venjança, sinó pels doblers: «Algú li ha pagat perquè matàs Eddy per por que aquest pogués pervertir els joves de la població, donats els seus antecedents», comentaren alguns residents.

Segons els veïns, el pub Sa Gabia, que Eddy regentava amb un soci seu, era un lloc freqüentat per homosexuals i hi havia estat vist amb freqüència Juan M.G. en companyia dels seus amics. Les persones que coneixien l'assassí el definiren com «un jove desarrelat, de mirada perduda i sense cap interès per res», que durant un temps va ser acollit a la casa que el capellà de Santa Eulària té prop de l'església.

Juan M.G. formava part d'un grup de joves que el mes de juny de 1997 denuncià Eduardo González Arenas per suposada corrupció de menors, cas que no arribà a prosperar ja que Eddy, després de romandre tres dies a la presó, va ser posat en llibertat sense càrrecs per falta de proves. Juan M.G. va retirar, en aquell moment, la denúncia interposada.

El cadàver d'Eduardo González va rebre sepultura ahir dematí en la més estricta intimitat en el cementeri municipal de Santa Eulària a la mateixa tomba on reposen les despulles de son pare. Tan sols cinc persones acudiren al sepeli.

Un altre dels aspectes que més bòfegues ha aixecat a la vila eivissenca és l'estranya situació processal en la qual es trobava Eddy. El fet que tan sols hagués complit 6 dels 168 anys de la seva condemna ha provocat, aquests dies, des de la indignació més absoluta fins a la sorpresa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.