nubes dispersas
  • Màx: 18.43°
  • Mín: 13.93°
18°

Es confirma que l'equip de Miquel Pascual redactarà el pla especial

S'hi intentarà aplicar per primera vegada la figura de Nucli Rural

Un equip multiprofessional dirigit pel conegut expolític Miquel Pascual serà l'encarregat, amb la col·laboració dels Serveis Tècnics municipals, de redactar el pla especial dels Horts de Tarongers de Sóller, segons confirmà ahir en roda de premsa el batle Joan Arbona.

Miquel Pasqual manifestà a Diari de Balears que la redacció d'aquest Pla Especial «és un repte difícil» però que li fa «molta il·lusió» ja que l'horta de Sóller és un cas únic i excepcional a l'illa de Mallorca.

Pascual recordà que la mateixa Llei d'Espais Naturals va haver de considerar aquest caràcter excepcional, només comparable a algunes zones de l'illa d'Eivissa, i no va declarar aquesta zona com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP).

Segons l'urbanista que dirigirà el Pla, ara, «la primera tasca serà recórrer totalment la zona afectada pel pla per conèixer millor i més de prop les seves característiques, juntament amb els tècnics municipals i començar a planificar la feina». El pla afectarà una zona d'uns cinc milions de metres quadrats dins la qual hi viu el 30 per cent de la població sollerica, ja que hi ha entre 1.200 i 1.500 habitatges, conformant un disseminat molt peculiar que dóna un caràcter molt especial a bona part del fons de la vall de Sóller.

Nucli Rural

Segons Miquel Pascual l'aspecte més nou d'aquest pla és que s'intentarà aplicar per primera vegada a les illes la figura de Nucli Rural que contempla la Llei del Sòl Rústic de les Balears. En la pràctica, això significa que la zona es podrà desenvolupar però sense perdre el seu caràcter rural, d'alt valor paisatgístic, ja que no es canviarà la seva classificació per passar-la a zona urbana, tot i que l'ús serà de cada vegada més de caràcter residencial.

Així i tot, Pascual no amagà les dificultats d'aquest pla, que «he decidit acceptar perquè m'agrada molt». Les principals dificultats poden ser motivades per la manca de definició en alguns punts de la Llei del Sòl Rústic i per la gran extensió de la zona que s'ha de tractar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.