algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

UM convida el PSM a estructurar plegats la Declaració de Barcelona

Sampol no accepta aquest treball unitari d'adaptació del text nacionalista

UM ha convidat formalment el PSM a la redacció d'un text que adapti la declaració nacionalista de Barcelona a la realitat illenca. No obstant això, la gent de Pere Sampol no participarà en aquesta adaptació i recordà que «nosaltres ja ens vàrem adherir al document una vegada que va ser aprovat».

El fet és que demà divendres arriben a Palma dos representants del Partit Nacionalista Basc, aliats d'Unió Mallorquina. A la vegada, aquest partit forma part de Galeuska, l'organització que vertebra gallecs, bascs i catalans. Aquests dirigents donaran suport a les modificacions que vulgui fer UM a la Declaració per adaptar-la a la realitat de Mallorca i servant el contingut del document.

En aquest sentit, el secretari general d'UM, Bartomeu Vicens, indicà que «és lògic que convidàssim el PSM, ja que Galeuska uneix tant els seus aliats catalans com els nostres bascs i gallecs».

Malgrat això, el PSM no vol entrar en aquesta tasca conjunta d'adaptació i deixarà que el PSM ho faci per la seva banda. Considera que el posicionament de les direccions d'ambdós partits estan de moment molt allunyades i recorda que les aliances fetes pel PSM fins ara només s'han centrat en partit de l'àmbit de la llengua catalana.

Fins i tot ahir es parlà insistentment que la negativa de Pere Sampol a participar en l'adapatció conjunta de la Declaració podria fer-se de manera formal i per carta dirigida a Maria Antònia Munar.

Per tant, malgrat estar d'acord amb les iniciatives programàtiques dels partits nacionalsites de tot l'Estat, les dues formacions mallorquines encara mantenen reticències entre si en tot el que afecta a aparèixer junts en actes de partit i de contingut ideològic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.