nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

El PSM vol que el batle renunciï a una herència d'un milió de pessetes

Joan Bibiloni diu que li donaren els doblers com a particular

El PSM ha presentat un escrit al batle Joan Bibiloni per tal que justifiqui l'existència d'una llibreta al seu nom per valor d'un milió de pessetes que la difunta Francisca Homar li va deixar en herència, tot i que va declarar l'Ajuntament hereu universal dels seus béns. Els nacionalistes qüestionen que sigui legítim que el batle rebi aquests doblers i volen que renunciï al seu cobrament en benefici del poble.

Ara fa deu anys Francisca Homar va fer donació de part dels seus béns a l'Ajuntament. A final del 95 el va nomenar hereu universal dels seus béns, entre els quals hi havia una vintena de llibretes en les quals la difunta apareixia com a cotitular junt amb altres persones i que sumen en total més de 15 milions de pessetes. Aquesta part de l'herència encara no ha estat reclamada i, segons el PSM, a l'Ajuntament li correspondria el 50% dels doblers.

Els nacionalistes diuen que el passat mes de maig els regidors varen mantenir una reunió informal per tractar aquesta qüestió i que el batle, en camp moment, no va informar els nacionalistes que ell en fos un dels titulars. En aquesta reunió, diu el PSM, l'equip de govern popular i també el PSOE posaren de manifest que s'havia de renunciar al testament, per tal que les llibretes quedassin en propietat dels altres cotitulars. En aquest sentit, els nacionalistes es manifesten favorables a l'acceptació de l'herència.

El portaveu del PSM, Arnau Ramis, afirma que «tot i que l'actuació del batle pot ser legal, ja no és tan clar que sigui moralment correcta».

Per la seva banda, Joan Bibiloni va explicar que no sabia de l'existència d'aquests doblers fins que Francisca Homar va morir i indicà que no pensa renunciar a una herència que li va ser donada com a particular per els favors que va fer a aquesta persona i no com a batle.

Bibiloni ha dit que no ha volgut amagar res i que la polèmica herència encara no ha estat acceptada per causa del retard en els tràmits administratius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.