muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Els comerciants del Port, decidits a continuar amb les reivindicacions

Volen reunir-se mensualment amb el batle de Sóller per tractar els problemes

Els comerciants del Port de Sóller han anunciat que tornaran a mobilitzar-se per exigir que se solucioni la gran quantitat de problemes, que segons el col·lectiu, travessen, especialment pel que fa a la problemàtica que els enfronta amb les excursions organitzades amb barca.

Una nova Junta Directiva, totalment reformada i amb gent jove, s'ha posat al capdavant del col·lectiu i ha tornat a donar suport al fins ara president Antoni Ruz, malgrat que aquest havia anunciat la seva immediata dimissió per manca de suport dels associats.

Així i tot, Ruz ha dit que només romandrà en el càrrec fins al gener. De moment, pel setembre es reiniciaran els contactes amb diferents sectors per trobar solucions als seus problemes.

Campanya

Cal recordar que fa poc més d'un any que l'Associació de Comerciants i Empresaris del Port de Sóller, col·lectiu lligat a la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), inicià una campanya sota el lema "No volem ser una passarel·la", en referència al fet que tot i les desenes de milers de turistes que cada any passen pel Port, molts pocs utilitzen els serveis d'aquest col·lectiu, ja que es tracta d'excursions programades tren-barca que no tenen en compte un temps d'aturada al Port de Sóller. Amb motiu de la campanya esmentada i amb el suport de la PIMEM, Ruz i els seus col·laboradors anunciaren mobilitzacions i mantingueren més de 50 reunions amb els col·lectius relacionats amb les excursions: touroperadors, agències, ferrocarril, Ajuntament, Autoritat Portuària, Conseller de Foment, Mundosocial, etc.

Arran d'aquesta frenètica activitat, realitzada quasi íntegrament per Ruz, s'han aconseguit alguns dels objectius, tot i que segons manifesten encara, estan enfora d'assolir totalment la resolució de les seves reinvindicacions. L'obertura de la base ha suposat una nova problemàtica tot i l'aspecte altament positiu que els comerciants veuen en aquest fet, ja que el fondeig dins la badia segueix sense regulació i això afecta molt directament la imatge del Port.

De totes formes, la nova Directiva té ganes de fer feina i, de moment, ha passat a l'acció i ha encarregat a un conegut historiador local la confecció d'una petita guia comercial i turística que alhora contempli diversos aspectes històrics de la barriada i convidi a visitar-la més temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.