nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El PP diu que s'han deixat perdre 50 milions per al centre sanitari

El projecte l'havia de finançar íntegrament Sanitat en deu anys

La regidora del Partit Popular de Sóller, Magdalena Llabrés, denuncià ahir que l'equip de govern de l'Ajuntament de Sóller ha deixat perdre l'oportunitat de realitzar importants millores al centre sanitari de la ciutat.

Segons la regidora, ella mateixa va ser delegada pel batle per a la Creu Roja, la qual cosa la va conduir a mantenir una sèrie de reunions amb els responsables comunitaris de Sanitat.

Arran d'aquestes converses, Llabrés plantejà al Govern la necessitat de dur endavant una sèrie de millores al centre sanitatari, consistents en la instal·lació d'un elevador adaptat per a persones discapacitades, un tractament de la façana de l'accés a la zona d'urgències i del pati de la mateixa zona, l'aïllament tèrmic del sòtil dels serveis, la distribució d'aire condicionat a la planta baixa i la primera planta i la reparació d'humitats i fisures.

No pressupostat  

El projecte remès per la Conselleria directament a l'equip municipal del PP suposava el finançament total del projecte per un valor de 50 milions de pessetes en un pla de 10 anys, la qual cosa suposa que l'Ajuntament hauria d'avançar aquesta quantitat, no prevista als pressuposts d'enguany. La documentació va ser presentada per la mateixa regidora al batle Joan Arbona, del PSM, poc després que aquest ocupàs el càrrec. Segons la regidora el batle li manifestà que era impossible un endeutament de 50 milions més, ja que en aquest cas se superaven els límits d'enteutament permesos a les corporacions locals. Així i tot, Joan Arbona proposà dur endavant el projecte en dues fases, fet que suposaria un endeutament menor.

Segons el PP, el batle no ha fet més que posar excuses, i «és per axò que no hem anat abans a la premsa, ja que fins ara esperàvem que es trobàs una solució per poder aconseguir aquests doblers». Segons Llabrés i el regidor Bartomeu Pomar, «l'equip de govern ha demostrat darrerament que poden demanar doblers als bancs per a altres coses, com per exemple per tomar La Solidez que faran un crèdit de vuit milions».

Malgrat això, els del PP asseguraren que no utilitzaran el tema de La Solidez com a arma política, ja que creuen que és un tema prioritari. Però volen deixar clar que la seva feina s'ha vist interrompuda per una manca de voluntat de l'equip de govern per integrar projectes aportats per l'oposició, tot i que també admeten que en el cas de l'escola del Port el projecte gestionat pel PP ha estat ben acceptat per la major part de l'equip de govern. Ara el PP intentarà que els pressuposts del 99 incloguin aquest projecte, però no saben si aquest serà ja possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.