algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:

Cooperatives agroalimentàries dels Països Catalans construiran a Mallorca una planta de tractament de garroves

Cooperatives agroalimentàries de les Balears, el País Valencià i Catalunya han presentat al Govern el projecte per a construir a Mallorca una planta de tractament de garroves amb la qual es podran extreure més beneficis al fruit i es crearan nous usos que aportaran valor afegit al producte.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, han mantengut aquest dijous una trobada amb representants de cooperatives agroalimentàries, que han presentat a l'Executiu el projecte d'una planta que podria estar operativa en 2025 a les rodalies de Consell.

En declaracions als mitjans en finalitzar la reunió, De la Concha ha precisat que del 90 per cent del producte que fins ara no s'aprofitava, a excepció de la llavor --que ha arribat a assolir els 13 euros el quilo-- es podrien obtenir després del processat tanins beneficiosos per al control del colesterol, sucres amb menors índexs glucèmics, fibra i farines més saludables.

La Consellera ha destacat l'aposta del Govern pel projecte, mancant concretar el finançament, per les seves aportacions a la diversificació i a l'economia circular i pels beneficis que podria reportar a un miler de famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per LramisE, fa 4 dies


Els productors de garrofa ho agrairan.
La garrofera, tal vegada és l'única planta que no rep pesticides ni cap producte fitosanitari,
no té gluten , cent per cent natural per a la salut de les persones.
Tant de bo aquesta planta de tractament anima a la sembra de garroferes en totes les Illes, tan necessària després que la "Xylella" haja delmat els ametlers.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente