muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Cooperatives agroalimentàries dels Països Catalans construiran a Mallorca una planta de tractament de garroves

Cooperatives agroalimentàries de les Balears, el País Valencià i Catalunya han presentat al Govern el projecte per a construir a Mallorca una planta de tractament de garroves amb la qual es podran extreure més beneficis al fruit i es crearan nous usos que aportaran valor afegit al producte.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, han mantengut aquest dijous una trobada amb representants de cooperatives agroalimentàries, que han presentat a l'Executiu el projecte d'una planta que podria estar operativa en 2025 a les rodalies de Consell.

En declaracions als mitjans en finalitzar la reunió, De la Concha ha precisat que del 90 per cent del producte que fins ara no s'aprofitava, a excepció de la llavor --que ha arribat a assolir els 13 euros el quilo-- es podrien obtenir després del processat tanins beneficiosos per al control del colesterol, sucres amb menors índexs glucèmics, fibra i farines més saludables.

La Consellera ha destacat l'aposta del Govern pel projecte, mancant concretar el finançament, per les seves aportacions a la diversificació i a l'economia circular i pels beneficis que podria reportar a un miler de famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per LramisE, fa dervers d'un any


Els productors de garrofa ho agrairan.
La garrofera, tal vegada és l'única planta que no rep pesticides ni cap producte fitosanitari,
no té gluten , cent per cent natural per a la salut de les persones.
Tant de bo aquesta planta de tractament anima a la sembra de garroferes en totes les Illes, tan necessària després que la "Xylella" haja delmat els ametlers.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente