cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El PSOE és més letal per al català que el PP-VOX

Fa poc podíem llegir a la premsa que a MÉS per Mallorca estan sorpresos amb la defensa del català que fa el PSIB, que no fa gaire volia eliminar el requisit del català als sanitaris. Més que sorpresa, el que ens hauria de provocar el cinisme colossal del partit de Felipe González, Alfonso Guerra, Pedro Sánchez i Francina Armengol, és indignació i repugnància.

Cal no oblidar que la dreta espanyolista del PP-VOX només fa nou mesos que ocupa el Govern Balear. I que el govern que ha duit el català a la pitjor situació de la història, d'ençà que som un poble amb llengua pròpia, ha estat el d'Armengol, en connivència amb l'Estat espanyol.

Han estat aquests darrers vuit anys de pacte de «progrés» els que han reduït a mínims històrics l'aprenentatge del català a l'escola, perquè el govern d'Armengol no va fer complir el Decret de mínims ni els projectes lingüístics de centre, no va recuperar el Servei d'Ensenyament del Català ni va preparar els mestres per afrontar aules amb alumnes majoritàriament castellanoparlants.

Ha estat el govern d'Armengol qui no va recuperar la Llei de Comerç, que protegia mínimament els drets lingüístics dels clients, i qui va obrir les portes a la supressió del català a la sanitat pública.

I ha estat el PSOE de Sánchez i Armengol el que ha accelerat la superpoblació i l'arribada d'hispanoparlants, qui no ens dota d'eines per integrar-los i qui ens sotmet a una colonització mediàtica massiva, mitjançant canals de TDT, plataformes i ràdios que ens marginen, espanyolitzen i ens dilueixen com a poble.

Amb aquest bagatge, els escarafalls del PSOE pel pla d'elecció de llengua a les escoles, i la presència dels seus quadres a primera línia dels actes de l'OCB i la Plataforma per la Llengua, són d'una barra que et deixa bocabadat.

En aquest món ja està tot inventat, i l'únic que fan el PSOE-Sumar i el PP-VOX es repartir-se els papers de policia bo i policia dolent, amb l'objectiu comú d'explotar-nos, ara un ara l'altre, com a colònia d'Espanya que som. El PP-Vox, apel·lant a la 'libertad lingüística', això sí, perquè allò de 'si eres espanyol habla espanyol' ja no queda fi, ens ataca a cara descoberta i ens posa en guàrdia, com en temps de José Ramón Bauzá. El PSOE, per la seva banda, ens entabana amb somriures i falses proclames i ens empeny cap a l'abisme, dolcet-dolcet i sense que ens en temem. I ho continua fent ara mateix des de Madrid, regalant-nos premis honorífics 'de las Bellas Artes' amb una mà, mentre amb l'altra ens clava la ganiveta per l'esquena.

Crec que no cal explicar que el policia perillós és el policia bo. Com més aviat ens n'adonem, més aviat deixarem de confondre un vot suposadament 'útil' amb el que en realitat és un vot suïcida, d'apuntalar governs del PSOE i de travelar per enèsima vegada amb la mateixa pedra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ll.Lorenzo, fa 5 mesos
Molt bé Pep: clar i català. L’Espanya de Sánchez i ERC ha negat tots els drets a una catalanoparlant de Santa Margalida que sembla que no dominava el castellà. I Més ara diu que farà una pregunta sobre el tema.

Salut
Valoració:8menosmas
Per Joan Miró Font, fa 5 mesos
Hi ha una frase d’en Malcolm X que diu que “és mil vegades preferible el llop a la guineu. El llop udola d’enfora i t’adverteix que ronda pels voltants; la guineu, en canvi, t’entra a les fosques i sense fer renou, i quan te’n tems ja t’ha fet net el galliner”. Una cosa així ha volgut dir s’articulista. Té lògica
Valoració:5menosmas
Per Xec, fa 5 mesos
Totalment d'acord. De fet, aquests de Mocs són unes bubotes que han emprat per poder-nos fer mal perquè "ai, portau-vos bé que si no...".

Podem dir que Mocs no és més catalanòfob que el PSOE; si de cas, és més beneit. I posats a triar enemic mortal, com més beneit millor.

El PP, de fet, fa mans i mànegues per castellanitzar l'escola "amb mà esquerra" i emprant precisament lleis del PSOE, controlant com pot el soci bubota, el qual necessita fer sang ràpidament, que es noti que hi són.

Molta gent del PP i els que hi ha darrere són aquí per fer negoci, i encara que les societats illenques han canviat des de llavors, tenen molt clar que cal generar dubtes per evitar l'"efecte Bauzá" (no poder trescar en pau pels pobles de Mallorca i passar de 35 a 20 diputats en 4 anys). Així estaran amb una actitud passiva agressiva durant tota la legislatura: ara dic que estim el català, ara dic que en sobra; sempre caminant tanmateix cap al lingüicidi.

Tindran raó els que diguin, per exemple, als docents, que amb el pacte s'ho menjaven tot. Davant d'aquesta veritat indiscutible, no hi pot haver més passivitat, sinó un mea culpa, una presa de consciència activa, i una consigna per no aturar, per no repetir l'errada, per no confiar cegament en ningú i per deixar de caure en el xantatge del mal major. Caure en aquest parany és talment firmar la nostra eutanàsia.

Els nostres partits haurien d'estar ja estudiant molt bé el paradigma social, la situació lingüística i les prioritats dels potencials electors dels possibles pactes. Establir, en base a açò, els requisits inviolables per conformar cap tipus d'aliança. Mai més podem formar part d'una majoria que impulsa o permet la minorització de la nostra llengua. Una oposició combativa en front d'un govern hostil és infinitament millor que anar perdent llençols sense ni tan sols oposició.

Tindrem partits propis capaços de resistir la pressió de l'enemic i els seus mitjans? Capaços de renunciar a la paga?

Tindrem partits i organitzacions a l'alçada de l'emergència lingüística?

Menció especial també per organitzacions com l'OCB i la Plataforma, totalment necessaris, però encara en fase de negació, capaços de blanquejar i riure les gràcies al botxí cada vegada que els fan un regalet o una rialla. Em sap greu, però a hores d'ara no podem ni ser ni aparentar ser innocents.
Valoració:4menosmas
Per Felanitxer, fa 5 mesos
Faltaria afegir que MÉS per Mallorca ha estat al Govern els 8 anys i ha consentit tot el que ha consentit, només amb qualque potadeta puntual i aprovant totes les lleis sense traves ni exigències significatives en matèria lingüística. I Podem i Més per Menorca també han permès que el PSOE fes el que li donàs la gana. Vergonya cavallers (i senyores), vergonya!
Valoració:15menosmas
Per Tati, fa 5 mesos
Dir la veritat, com tu fas, no agrada a la progressia del país perquè encara funcionen amb esquemes de dreta i esquerra heretats dels referents espanyols de l'antifranquisme. Si volem ser lliures hem de pensar en la nació sencera, tant territorialment com ideològicament.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente