cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
33°

El preu de la segregació escolar

La segregació de l'alumnat per raó de llengua promoguda per PP-VOX és, sobretot, una mesura antisocial. Una mesura antisocial que ens sortirà molt cara a curt termini i caríssima a llarg termini.

Serà cara a curt termini, perquè significa duplicar moltes classes. Segons ha calculat el sindicat UGT, la segregació costarà uns 120 milions d'euros cada any. Però les seves conseqüències resultaran infinitament més cares.

La separació dels alumnes per raó de llengua, perjudicarà de manera clara els alumnes els pares dels quals optin per triar la línia en castellà, perquè al final de l'ensenyament obligatori estaran menys preparats lingüísticament que els de la línia en català i això anirà en detriment del seu rendiment a la seva etapa universitària i, també, a l'hora d'aconseguir feines qualificades a les Illes Balears en un futur.

Els alumnes hi perdran. I molt.

I la societat illenca del futur hi perdrà encara més. Perdrà un dels tresors garants del benestar i la bona convivència, que és la cohesió social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 8 mesos
Esperem que quan entrin altres a governar aprofitin la part positiva (que hi haurà més recursos destinats i ràtios més baixes) per poder fer l'educació inclusiva realment ben feta i de qualitat, perquè tal com està ara no hi ha prou pressupost per poder fer-la bé ni de lluny. Cara, l'educació, és, només es tracta de com gastar-ho.
Valoració:2menosmas
Per Xx (ver), fa 8 mesos
Sempre hi ha hagut llibertat per a qui vulgui estudiar a les escoles de la messeta, nengú els ho ha prohibit. Poden anar i venir sempre que vulgan. És un fet ! I com ells diuen, pagant-s'ho ells de sa butxaca, i no de pressupostos generals.
Valoració:1menosmas
Per xisco, fa 8 mesos
. los 120 millones son lo que van a perder los sindicatos, asociaciones, chiringuitos,... que viven de las ayudas al catalan
Valoració:-6menosmas
Per A aquest que parla de llibertat, fa 8 mesos
"Arbeit macht Frei", el treball vos farà lliures, era la consigna que presidía l'entrada de Auschwitz. I tu eres el porter, fatxa inhumà.
Valoració:5menosmas
Per Destroyer, fa 8 mesos
¿Por qué tienes miedo a la libertad?. Prueba a ser libre, créeme vale la pena. Al final hasta te hace gracia que los sectarios moralistas te llamen facha.
Valoració:-8menosmas
Per logic, fa 8 mesos
libertad de los padres para escoger la educación de sus hijos
Valoració:-9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 8 mesos
“…… d'aconseguir feines qualificades a les Illes Balears en un futur….”.?

Lo siento Tomeu, pero discrepo.
Y en el fondo sabes que tengo razón.
Para lo único que sirve la exigencia del catalán es para el empleo público.
Y Dios nos libre de que el paradigma del trabajo ideal para la juventud sea ser funcionario porque, entonces, sí que estamos jodidos.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente