algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Comença a comptar el temps per a la investidura

Dilluns i dimarts d’aquesta setmana el Cap d’estat torna a veure els representants dels grups parlamentaris per encarregar la formació de govern al següent de la llista més votada, el PSOE. Comença a comptar el temps per convocar les Corts i fer el debat d’investidura, aquesta vegada de bon de veres, no com la setmana passada que es va investir el cap de l’oposició Sr. Feijóo.

Vaig escoltar atentament el candidat. És cert que anava ben preparat, tot ben estudiat i assajat. La major part del seu contingut, com era de preveure, fou contra el Govern en funcions i molt especialment contra el Sr. Sánchez, les propostes que esperàvem com a candidat a formar govern es reduïren a oferir Pactes d’estat, això és la gran coalició PP-PSOE que funcionà a Alemanya i aquí amb els socis de VOX és ben impossible.

En el debat amb els altres grups coincidireu amb mi que mostra ben el llautó típic dels dirigents peperos, ho fa també la Sra. Prohens, atacar l’adversari sense respondre en cap moment els arguments esgrimits pels portaveus. Això sí preparant bé la claca d’aplaudiments i rialles dels seus per sentir-se acompanyat i reconegut.

Aquí al nostre Parlament la Presidenta apareix com a bona alumna de la Sra. Gamarra, utilitzant arguments fora del debat que se segueix, traient fotos de representants de fora, per respondre al portaveu del grup socialista. Amb aquest posat que vol ser de superioritat i només rep el beneplàcit del seu grup.

Les aportacions dels grups parlamentaris que donaren suport a la Mesa del Congrés, que representen 178 escons, foren enriquidores i brillants. La sorpresa del representant del PSOE va ser l’inici, a continuació les intervencions dels portaveus de la resta de grups, amb la seva pluralitat, aconseguiren donar una visió alternativa a les paraules del Sr. Feijoo. Potser haureu llegit opinions contràries, qualificant negativament el debat, crec que responen a la visió més dretana de la realitat que voldria veure un govern PP-VOX, com més aviat millor.

Comença el compte enrere idò, per a la investidura. No sabem molt de les negociacions reals, hi ha grups que plantegen demandes de màxims, altres es queixen de no tenir prou veu, i n’hi ha que diuen que no volen fer renou i fer feina...

Si no s’arriba a un acord, començarà una altra cursa cap a noves eleccions generals, el mes de gener. Estic convençuda que només pot interessar a les extremes dretes, i que els demòcrates sabem que qui perdrà ben segur serà la salut de la nostra democràcia.

Mentrestant, no oblidem que necessitem tenir un govern progressista, plural, que tingui força per envestir com donar solucions als greus problemes que tenim endavant la majoria de la ciutadania.

Sense demagògies, sense fórmules buides de contingut com anuncien el PP i VOX. La situació econòmica és difícil, s’ha de consolidar tot l'aconseguit fins ara respecte al salari mínim, a la negociació col·lectiva, al reconeixement de drets laborals i altres. Necessitem un govern que sàpiga invertir doblers públics en atenció als més vulnerables, que sumi esforços de tota mena per erradicar les violències masclistes, les violències a les aules.

Necessitem un govern que envesteixi amb el problema territorial de l’Estat, sense presses, amb molt de respecte i diàleg, que reconegui la pluralitat i a la vegada sàpiga consolidar unes noves relacions que superin el centralisme espanyolista que promou l’uniformisme que no la igualtat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per catalinero, fa dervers d'un any
El més correcte seria repetir eleccions. El president Sánchez defensa ara el contrari que defensava quan va convocar eleccions en ple estiu, una vegada més ha enganyat els seus votants, sap de sobres que no podrà governar, que necessita cedir al xantatge continu dels socis separatistes, però encara així vol seguir volant al Falcon a la nostra costa. Ens sortiria molt més barat als espanyols regalar-li un avió privat perquè s'hagi de lluir tipet per tot el món per tal que aquest perdedor deixés la política.
Valoració:-3menosmas
Per observador, fa dervers d'un any
Seguiremos ocupando el primer puesto en paro de la Union Europea, mientras tengamos como partidos Socio-Comunistas y que dejen de llenarse la boca de Demócratas y sobretodo Progresistas. Durante el gobierno de Irene Montero en Igualdad se ha alcanzado0 el mayor número de víctimas de violencia de género en un año 32.644 en 2022 desde que existe la estadística, que se implantó en 2011. Hay que pintar más bancos de colores y poner mas semáforos de género.
Valoració:-1menosmas
Per Fracàs, fa dervers d'un any
Aquest article sembla escrit per rutina, tot ple de tòpics i llocs comuns. Deu ser perquè els anys passen i les derrotes desgasten. Si els valors de l'esquerra són tan considerables com així Armengol i els seus aliats han perdut les eleccions? Segurament la resposta és que una cosa és la teoria i l'altra la realitat. Salvar "La nostra democràcia", diu l'articulista. Es deu referir a la seva perquè molta de gent no s'identifica amb una democràcia que mantè la llei mordassa, empresonats, exiliats i represaliats catalans per defensar la independència i la república. Una democràcia que no garanteix l'accés a l'habitatge o que permet una explotació laboral indecent, fins a tal extrem que en el decurs dels anys els sindicats han perdut tota la credibilitat. El fracàs de Podemos és il.lustratiu. En fi, allò de la teoria i la pràctia. El fracàs que provoca que els progres, com qui s'aferra a un clau que crema, ja només poden apel.lar a fer por amb el perill de l'extrema dreta que creix, precisament, a causa del fracàs d'aquests que diuen que representen l'esquerra.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente