nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

L'hora de la democràcia

Aquest dissabte celebram la jornada de reflexió prèvia als comicis. Molts indecisos aprofiten el dia per acabar de decantar el seu vot, mentre d'altres descansen després de l'allau mediàtica de la campanya electoral. Un dia de descans dedicat a pensar en allò que convé més.

En aquest conjuntura, m'agradaria reflexionar sobre el valor mateix dels comicis de demà o, dit d'altra manera, sobre el valor de la democràcia. A parer meu, molta gent que legítimament ha decidit optar per l'abstenció hauria de reflexionar primer sobre què implica el dret a vot. El sufragi universal no és una cosa caiguda del cel, és el resultat de moltes lluites col·lectives en defensa dels drets civils.

Ens podran agradar més o menys les democràcies europees, sobretot el sistema polític espanyol, però l'exercici del dret a votar és expressió de la voluntat democràtica d'una societat i un dels pilars bàsics sobre el qual s'ha de fonamentar la vida en comú. El dret a votar ens iguala a tots com a ciutadans i és l'expressió de la sobirania popular. Un fet que qualsevol demòcrata ha de reivindicar.

Aquest diumenge és l'hora de la veritat. És l'hora que els ciutadans decidim les polítiques que influiran en la nostra vida quotidiana. És l'hora de decidir el nostre futur amb el simple gest de dipositar un vot dins una urna. Així, aquest diumenge, independentment del partit que cada persona vulgui votar, cal omplir les urnes de democràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
“….El dret a votar ens iguala a tots com a ciutadans i és l'expressió de la sobirania popular. Un fet que qualsevol demòcrata ha de reivindicar….”

Lo has clavado.
Ahora, toca asumirlo.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente