algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

«Quan no vols compartir el 'judencabrels' amb algú»

No heu notat que l’aire és diferent des de fa unes setmanes? Hi ha com una olor de napalm matiner, de suc de taronja amb lleixivet, de gerkonanaken i cava, no? Una mescla de turistes embetumats d’oli de coco i vídeos virals preelectorals.

Jo ho not perquè el grup de WhatsApp de feixistes en el qual està ficat el meu home està més actiu que mai. Notícies falses, ionquis qualsevols cridant a càmera, notícies fictícies, manipulació per juxtaposició. És un festival. Fora d’època electoral només envien vídeos de persones amb les mames a l’aire i cavalcades franquistes amb missatges simples.

Al principi em posava molt nerviós, de mal humor, i és que el senyorito se’ls mira a tot volum sense reparar si jo estic llegint, escoltant un podcast o mirant una pel·lícula. Gratant un poc més, però, he descobert, no només que l’emprenyamenta ve pel volum, ni tan sols per no poder contestar a les afirmacions capcioses, ni desmentir les badomeries que perboquen, tan fàcils de contrastar amb una cerca, ve també perquè pens que, a poc a poc, van fent-se un lloc a la ment del meu home (en aquest cas). I és que els humans som molt manipulables.

I l’altre dia, el meu home estava mirant-ne un en silenci. En acabar, em mirà i em digué: «deu ser mentida». Li vaig oferir cercar informació al respecte i mentre ho fèiem, discutirem un parell d’aspectes generals. Evidentment, la notícia que s’hi donava per certa estava manipulada, desactualitzada i anava acompanyada d’una juxtaposició d’aquelles de manual bàsic de manipulació.

Ara estic un poc més tranquil i és que veig que no és que ens facin creure que la mare de Déu es nom Joana, sinó que hi ha persones que tenen molta més paciència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per d'on surt, fa 12 mesos
I aquest tal Matías d'on surt?
I aquest element, qui és?
Valoració:0menosmas
Per betzol, fa 12 mesos
Vete a saberlo. Igual es muy viejo por suerte y desgracia al mismo tiempo, o al revés; o todavía es muy joven y no tiene años suficientes para ser adoctrinado, domesticado, reconducido por los cipayos, los llepaculs de turno.
Los tontos útiles, en definitiva.
Presuntamente tú estás entre ellos.
Valoració:-1menosmas
Per Macià, fa 12 mesos
Qui és aquest "melón" que escriu en català del segle XIX? Escriu així perquè és massa vell i no s'ha actualitzat o perque és massa jove i respira catalanofòbia?
Valoració:0menosmas
Per Aman Nòlem, fa 12 mesos
Gràcies Andreu. Salut!
Valoració:0menosmas
Per dubtes, fa 12 mesos
Benvingut/benvinguda.
Com quedam?
Valoració:0menosmas
Per Andreu, fa 12 mesos
No voldria faltar, com a seguidor número ú, a aquesta celebració i festa pel teu massa esperat retorn, Aman. Benvingut/benvinguda de nou. I ja saps, qui mos vulgui mal....
Valoració:-1menosmas
Per Aman Nòlem, fa 12 mesos
Oh, moltes gràcies a tothom... (senyor agente, a vostè no)
Valoració:-1menosmas
Per melón, fa 12 mesos
Si que heu sé. Manant una forta salutació an es més cabrons i banyuts des lloc. Des lloc ahon tu pasturetges.
Ja heu saps.
Valoració:-6menosmas
Per Alerta amb la rebranca, fa 12 mesos
La teva dona ja sap que fa mentres tu fas de beneit per aquí.🦌 Ui!
Valoració:0menosmas
Per Sant Honorat, fa 12 mesos
Jo també t'enyorava....tanta estona sense llegir-te.....Una abraçada ben cordial.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente