nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Ens pensàvem que vivíem en un país aconfessional

Ho pensàvem perquè així ho defineix la Constitució del 1978, aquesta tan inamovible, tan intocable que no es pot modificar si no és per afavorir l’economia capitalista marcada pels gurús de la Unió Europea.

Hem viscut uns dies de vacances, de dijous a diumenge que ens han retornat a la infantesa viscuda el temps del franquisme. La televisió pública autonòmica, IB3, transmetent tots els esdeveniments tradicionals, processons, davallaments, encontres... la televisió pública estatal igualment, a més amb pel·lícules històriques com abans. No ‘La túnica sagrada’, ‘Ben-Hur’. I això que tenim un Gobierno «más progresista de la historia» a l’Estat i un director d’IB3 que se suposa d’esquerres! Francament, no sé quina diferència hi pot haver amb uns mitjans públics on governa o ha governat, les dretes.

Segurament les raons d’aquestes decisions són causades pel «respecte a les tradicions religioses, catòliques», com si no visquéssim en el segle XXI, amb una població diversa, de diferents procedències, de diferents religions, de creences plurals. Com si no hi hagués canals de televisió privats, pagats per l’Església que transmet la seva manera de pensar. Com si no haguéssim viscut el domini de la religió catòlica per damunt d’altres religions en els anys de la dictadura, ja sé que fa molts anys però també sé que perdura, i massa, el pensament retrògrad que el franquisme va injectar en gran part de la població.

Coneixem molt bé la força de les creences religioses en la mentalitat de les persones, vivim astorades les notícies de les agressions a Israel entrant la policia a les mesquites, just quan es retroben els musulmans en els dies del Ramadà. Veiem pels telenotícies les agressions que viuen els palestins, i també els israelians, amb els coets que han creuat d’un territori a un altre.

Sabem que esperonejar la gent amb grans discursos «inspirats per Déu» han fet exaltar moltes persones pacífiques cap a pràctiques violentes. Tenim present els discursos dels líders americans, del nord, Trump, del sud Bolsonaro, i tants altres, que han rebut la inspiració divina, segons ells, que els fa ser agressors d’aquells que no pensen com ells. Fins i tot ha arribat al Partit Popular mostrant-se en públic amb una predicadora evangelista.

El respecte cap a totes les religions i creences inclou també el respecte cap a aquelles persones que es defineixen com atees o agnòstiques que són precisament les que més han demostrat que saben què significa el terme respecte. No dic tolerància, perquè sembla que «toleres» a l’altre des d’una posició preeminent. Respecte és més contundent, més fàcil d’entendre, d’aplicar.

La democràcia és el sistema de convivència basat en el respecte a totes les persones, ideologies, creences, religions... És el millor dels que coneixem, convé que l’alimentem i el practiquem amb fermesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @Claro que sí, guapi,, fa dervers d'un any
Cuita que amb tanta activitat profatxa com portes, les extensions et tapen la visió, i el rímel se'et rellisca per tota la cara. Pausa't un poc i cuida't un poc més el teu look desgarrinxinat !
Valoració:-3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@Joan Bassa i Vila

Lila.
Se llama Lila.
La otra era Soldevila.
Salud a ti también, majo.
Valoració:0menosmas
Per Joan Bassa i Vila, fa dervers d'un any
Les veritats de la Lali us treuen de polleguera, i jo que m'he n'alegro; salut a tot-hom
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@M. R

Habló de p*tas La Tacones....
Por qué los valencianos no dejáis de meteros con las cositas de aquí?.
Y por qué venís a hacer de "profesores" aquí?.
No os da la nota de corte para quedaros a adoctrinar en Cocentaina?.
O es que os correrían a gorrazos?.
Quedáos en casita a tirar petardos y a dar por saco a los blaveros, cansinos.
Valoració:-2menosmas
Per M. R., fa dervers d'un any
Estiga't tranquil i reposa que tenint-te a tu per ací ja en tenim prou.
Valoració:1menosmas
Per anti progre, fa dervers d'un any
Te ha faltado meterte con Franco....que decepcion
Valoració:-10menosmas
Per Inmaculada Adrover, fa dervers d'un any
Clar q si Estát laic aconfesional.
Valoració:9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Pues tiene usted pinta de ponerse tibia a “panades”.
Supongo que siempre puede pedir trabajar en Semana Santa.
O Navidad.
O se puede poner usted con el Ramadán, que es muy divertido y perfila la línea.
En cualquier caso, celebre usted lo que te salga del papo.
O no.
Pero deje de decidir lo que tenemos que celebrar los demás, querida señora.
Si no es molestia, claro.
Valoració:-13menosmas
Per Què vol dir?, fa dervers d'un any
Aquesta senyora és sorprenent. O és que no fa vuit anys que el seu partit governa amb el PSOE? I de què serveix el suport necessari que Més regala al PSOE? Com així Més permet això que l'articulista denuncia? A veure si és que a Més ja li va bé no crear conflictes. I en Noguera quan era batle i n'Ensenyat quan era president del Consell que no obriren les portes de bat a bat, les de l'Ajuntament i les del Consell, quan les processons de setmana santa passaven per Cort i per davant del Consell? Ai, ai, ai, aquests progres que prediquen el que no creuen.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente