De cap a l’extinció
Ahir vàrem anar a Sant Joan de Déu a una consulta. És un lloc rar, amb personal amable i a la vegada un espai lleugerament hostil, serà que ningú vol ser-hi? Férem un error greu, però: anar a la cafeteria a menjar un panet. Crec que és la primera verada que em demanen si vull tomàtiga i oli. «Per descomptat», pensí, «Quina casta de pregunta és aquesta?». Devora l’entrepà afegiren un potet d’oli i un de tomàtiga capolada. Una porcada. Record que de petit, un cop molt dur, fou el primer pic que viatjàrem a l’estranger i descobrí que els espanyols mengen el pa eixut amb una tallada de mortadel·la per berenar (qui diu mortadel·la, diu qualsevol embotit d’aquells… allò… ja sabeu xòped… que just ara he descobert que ve de l’anglès chopped. Mira tu: «bocadillo de capolat»).
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Aceite de oliva virgen o mantequilla. Pimientos fritos, ajoaceite, mahonesa o salsa brava. Tomate (en rodajas o triturado), manteca. Queso fundido o cebolla caramelizada. Huevo frito o en revuelto. Morcilla deshecha o picadillo. Grasa del propio lomo. Mojo. Nunca he comido un bocadillo en cualquier parte de España sin alguno de estos acompañamientos y otros que no recuerdo. Quizá, sólo quizá, cuando te sacaron al extranjero de pequeño, deberían haberse estirado un poco más llevándote a cualquier bar medianamente decente y no a una gasolinera.