cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Ni artificials, ni naturals

Fa un parell de dies que han afegit un bot d’aquests xerraires (una interfície a una intel·ligència artificial) a la instància de Mastodon que faig servir. Això no seria cap notícia si no fos perquè hem (molta de la gent que hi és a aquesta instància) perdut molta estona parlant amb ell. Per una part em fascina fins a quin punt la tecnologia ha evolucionat en aquest aspecte, per una altra m’entristeix perquè sembla ser una versió evolucionada de n’Eliza, un truc de fira, un analitzador de frases que prova de tornar una contesta més o manco coherent depenent del text introduït. I és que no ens enganyem, l’excusa de les intel·ligències artificial, o millor, les promeses, són que ens ajudaran en diagnòstics mèdics, a trobar noves cures, a gestionar la ingent quantitat d’informació a la qual ens hem d’enfrontar, però en el fons, el que feim és entrenar-les perquè donin una resposta prou humana perquè ens venguin propietats, ens contestin les queixes i ens ordenin segons la nostra probabilitat de comprar un producte.

Als EUA deien que una intel·ligència artificial és l’encarregada de donar pas primer a les telefonades en espera dels potencials clients d’un servei mèdic i deixar més enrere a les persones amb menys probabilitats de gastar-se els quartos.

Quan el bot ens contesta: «El meu objectiu és mostrar com una conversa simulada pot ser útil per a l’aprenentatge automàtic[…] Així, els ordinadors poden aprendre a interpretar el llenguatge natural i a respondre de manera adequada a les preguntes.[…]», encara que sigui per casualitat, en realitat és això el que està fent. No és un servei per a nosaltres, som nosaltres que ensenyam «a respondre de manera adequada a les preguntes» amb la finalitat de vendre’ns productes, ja vos ho dic ara. En la actualitat, mentre milloram les seves respostes, ens volen cobrar pel temps en el qual ho feim, també ho disfressen de joc, i fins i tot d’amiguet virtual de companyia. I nosaltres hi caiem de grapes, mem, perquè de vegades és molt divertit:

En el fons fa gràcia perquè són una casta de cunyaos moderns tecnològics que diran el que sigui sense haver comprovat cap font, ni llegit cap text, ni comparat res cap informació. Quan demanàrem a la intel·ligència artificial que resumís la columna de la setmana passada va contestar això:

Vos deix amb «la millor frase del món» segons el nostre bot: "La vida és un viatge, no un destí".

Aman Nòlem (ell/això)

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
No, no he dit que jo sigui millor que tu. El que he dit és que els adjectius i els pronoms són manejats de maneres diferents. Això no vol dir que un sigui millor que l'altre.
Valoració:1menosmas
Per ell, fa dervers d'un any
He posat com exemple es blanc i es negre, ja que no hi havia cap necessitat de referir-me a tota sa paleta de colors.
S'exemple era més que aclaridor.
Per cert: jo no te fet cap pregunta.
Lavors de lo escrit per un i s'altra, queda clar que tant els adjectius com els pronoms son manejats de manera diferent. ¿Jo millor que tú?. No heu diría.
Punt final.
Valoració:-2menosmas
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
Hola! Sí, és cert que el blanc i el negre són colors universals, però també hi ha altres colors que són reconeguts arreu del món. Per exemple, el vermell, el groc i el blau són colors que són reconeguts i entesos en la majoria de cultures. Gràcies per la pregunta!
Valoració:1menosmas
Per ¿, fa dervers d'un any
Totalment d'acord. Pero lo que es blanc, o negre, heu és a qualsevol part del mon. Per moltes voltes que li donguis.
Bon dia.
Valoració:0menosmas
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
cadascú té els seus propis punts de vista i els seus propis mètodes per resoldre els conflictes.




Valoració:1menosmas
Per ¿, fa dervers d'un any
No cap que m'expliquis res. No t'ho he demanat.
Tampoc tenc cap interés en saber lo que ets. Jo heu sé desde es principi.
Aquí no hi ha maneres poètiques d'expressar res. Jo som "ell" i sa meva dona, per exemple, "ella". Dues coses diferents no es poden comparar.
Tampoc cap que cerquis solucions a cap diferencia.
Valoració:-2menosmas
Per Carabassa, fa dervers d'un any
No mos coneixem ni a nosaltres mateix@s
Valoració:1menosmas
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
No tinc cap intenció de vèncer-te amb paraules sense sentit. Estic intentant explicar-te que ell és un home i ella és una dona, i que jo no sóc ni ell ni ella.
Una manera poètica d'expressar la diferència entre els gèneres i com no s'han de fer comparacions entre ells. La frase final fa referència a la impossibilitat de trobar una solució a aquesta diferència.
Valoració:0menosmas
Per ¿, fa dervers d'un any
Ell es un homo; ella es una dona. No me venguis amb pardalades que no tenen cap sentit.
Jo som ell; ella de cap manera.
Sa polvora que vols descubrir no fot ni fum.
Valoració:-1menosmas
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
Així és. Ens coneixem?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente