nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Apartheid lingüístic a la sanitat

El gravíssim cas de discriminació lingüística provocat per un metge de l'Hospital Juaneda Miramar de Palma que ha al·legat, en un informe mèdic d'una pacient, que l'anamnesi (entrevista amb la pacient per a la diagnosi) ha estat «interferida por barrera idiomática», ja que la pacient «contesta siempre en Mallorquín», ens torna a recordar que vivim en una situació anòmala i dramàtica. Una variant d'apartheid silenciós i silenciat practicat per un supremacisme espanyolista normalment implícit i, de vegades, explicit.

L'acció criminal l'endocrinoleg de l'Hospital Juaneda Miramar, malauradament no és un cas aïllat, és un exemple greu i que deixa proves per escrit, d'una actitud i una praxis habitual entre una part dels espanyols que viuen a les Illes Balears, que si no té més relleu públic és perquè es practica d'una manera perillosament normalitzada i, fins fa poc, terriblement silenciada pels mitjans de comunicació.

Una situació que en l'àmbit de la sanitat, privada i també pública, és especialment greu i generalitzada.

És necessari, idò, denunciar, fer públics i, evidentment, no banalitzar o relativitzar, cada una de les situacions de discriminació, maltracte, arraconament o menyspreu que patim en tant que usuaris de la nostra llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per total, fa dervers d'un any
A algunos se les debería aplicar el apartheid total, y no a los idiomas.
Valoració:1menosmas
Per Jordi, fa dervers d'un any
Vos imaginau si el menyspreat fos estat un foraster? O un anglès? O un alemany? O un magrebí? Tots els canals espanyols en farien una escandalera. Ara tots callen.
Valoració:0menosmas
Per Drets, fa dervers d'un any
Sobre tot i en primer lloc cal fer la denúncia corresponent, com aquí ja d,ha fet. El que faltaria però seria una gran manifestació unitària contra alguns dèspotes castellans, que volen ser ignorants per voluntat pròpia. A aquests més que ningú caldria expedientar-los i deixar-los sense feina, fa que no donen la talla per a ocupar un lloc que podria ser ocupat per altres persones molt més eficients i productives.
Valoració:1menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
Ui, si, gravissim, criminal, dramàtica, emergencia lingüística, COMEDIANTS, que aixó de sa lengua es un gran negoci
Valoració:-4menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any
El mateix aparheit que hi ha a s'escola a s'espanyol.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente