muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

ERC ha perdut el nord en abandonar l’independentisme

L’estiu no acaba de passar. Si no ens hem derretit, ja no ho farem. Si hem vençut els cops de calor, voldrà dir que no n’hem estat víctimes. És convenient ser capaços de vèncer les conseqüències de les malifetes que hem fet a la natura. La natura ens ho retorna amb interessos. També hem d’estar preparats per resistir els embats dels politiquetxos que hem votat i en els quals havíem depositat falses expectatives. Si no ens haguessin creat cap esperança, ara no resultaríem tan decebuts. Després de les grans manifestacions que hi havia hagut durant uns quants anys els 11 de setembre, l’independentisme es va consolidar. A poc a poc, els polítics l’han anat refredant, fins que només han quedat els mateixos de sempre, els que són de ferro forjat, forjat en mil lluites i mil batalles, els únics que fan que es pugui mantenir un llumeneret blau d’esperança, o hauria de ser verd? Tant se val! Aquest 11 de setembre tenim el president de la Generalitat que ja ha dit que no anirà a la manifestació. Continuen en la fase de refredament i els espanyols ben contents. Segur que ho premiaran. Esperem que no ho premiïn els votants. El PP continua dins l’etapa de preparació per a poder governar a l’ample, això vol dir que tots els adinerats hi sortiran guanyant. La paradoxa és que els duran al govern els necessitats, els que estan sobrevivint de mala manera, aquests són els que duran al poder els que governen per als sobrats, per als que es neguen a pagar els serveis als mancats de poder econòmic. Així és la vida i és molt difícil canviar-la. Què hi farem…

Els pobles de Catalunya, a poc a poc es van integrant dins Espanya. Es poden trobar exemples diferents a molts de llocs. Només n’explicaré un. A principis de setembre es fan a Vilassar de Mar, inscripcions per a classes gratuïtes de sevillanes, entre altres especialitats, amb l’objetiu de connectar persones i crear vincles compartint una activitat comuna. I amb l’objectiu d’espanyolitzar la terra.

Si pensam on ens trobam i quina ha estat la lluita que s’ha duit a terme des de fa molt de temps, especialment des dels anys 80 del segle passat, sabem que sempre hem sabut que si no volem perdre la llengua catalana, que és la nostra, que havíem de procurar ensenyar aquesta llengua principalment, ja que la llengua dominant s’aprenia sola, per tant, l’ensenyament s’havia de fer en català, i així s’ha conseguit que tothom aprengués català i castellà. Doncs, què fa ara ERC, l’esquerra republicana de Catalunya? Es troba amb els amazics, poble que es troba absorbit dins el Marroc, i que es troba en el mateix cas que els catalans, una llengua que pot desaparèixer, l’amazic, i una llengua dominant, l’àrab. Idò ERC promou la llengua de l’imperi, l’àrab i abandona, la llengua subjugada, l’amazic. El mateix fa amb els migrants llatinoamericans, parlants del quítxua. A aquests parlants els promou l’espanyol, no la llengua dominada. ERC no sap qui és, d’on és, d’on ve ni cap a on va.

Tots sabem que el partit més corrupte d’Europa és el PP, i sembla que un partit esquerrà com Unides Podem no ho ha de ser, de corrupte, llavors per què la batlessa de Barcelona, la Colau adjudica el servei de bicing a UTE Pedalem Barcelona, si el gerent és Roger Junqueras, germà del polític d’ERC? I per què la conselleria de Salut adjudica a dit un contracte de 18 milions d’euros a Ferrovial si el gerent també és el germà de Junqueras? Llavors diuen que la corrupta és Laura Borràs… Si vivim continuarem veient coses molt grosses que ens deixaran amb els cabells com les punxes d’un eriçó.

Aquesta vegada li ha tocat rebre a ERC. S’ho deu merèixer. La diputada marroquina Najat Driouech (ERC) diu al Parlament que Catalunya està obligada a rebre immigrants, i Josep González Cambray, també d’ERC, diu que el sistema educatiu no farà respectar el català com a única llengua vehicular a l’escola catalana i no es filtrarà ni qüestionarà l’origen ni l’entrada dels immigrants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Dicen mucho de los sevillanos y los gaditanos pero… y lo que nos reímos con los catalanes, qué??
Qué arte tenéis, joanot… No cambiéis nunca.
Valoració:0menosmas
Per tornes canviades, fa dervers d'un any
Quan era a l´oposició empenyia i criticava perquè no s´era consequent amb la ideologia, que es complís el programa de pactes per aconseguir la independència, criticava una certa inacció, etc. però ara veiem que ERC fa el mateix si no bastant pitjor. Per a poder aixamplar la base s´han de quedar sols a la "suposada taula de negociació" i no fer res ?
Com se,n pot dir d´això, inacció o renúncia ?
Valoració:1menosmas
Per M.C.M., fa dervers d'un any
Aquest assumpte no és una qüestió de doblers, si no més aviat d´autèntica democràcia i, com a mínim, no mentir coses que per a espenya són impossibles de complir. I com a resultes de tot plegat, les rialles que varen gastar fa 3 i 4 anys, ara se´ls tornen llàgrimes amargues en veure´s rebutjats per totes les justícies internacionals.

Per cert que, aquesta medalla al deshonor li pesarà molt en el concert internacional. Així ho van voler, amb xuleria, doncs ara que entomin el resultat amb molta resignació i penitència ! S´ho tenen ben merescut !
Valoració:2menosmas
Per Antoni Llompart, fa dervers d'un any
per¿?

l'imperi espanyol s'automargina i s'enfonsa.
Si la informació és correcta,
subvenciona Drets Humans de Nacions Unides, 10 vegades més que el govern de la Generalitat, 2.800.000-€ al 2021 i li endossen un dictamen desfavorable
Valoració:2menosmas
Per al de baix ?, fa dervers d'un any
Saps quan aporta la teva Panya a la ONU cada any ? El 3% del pressupost de l, organització. Si saps agafar a calculadora sabràs de la gran quantitat que hi aporta, prop dels 500 milions.
Jo, no t,esperaves tant veritat ?
Així que ves comparant amb aquest escarransit 1,3 !!
Valoració:2menosmas
Per incomprensible, fa dervers d'un any
Crec que volen ser tant novedosos i sentir-se diferents al que sempre hi ha hagut que, ara, sembla que estan en contra de les seves pròpies tesis de sempre. Una cosa és variar un poc el rumb, però sembla que ara han fet un gir de 180 graus, totalment contrari a la ruta que estaven marcat. Potser no abandonen l´independentisme, però hi ha molta diferència al que s´havia estat postulant.
Valoració:1menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
Según "El Confidencial" (Españolazo, por supuesto)
La oficina de la ONU, una de tantas que no sirven para nada, ha recibido de la Generalitat catalana 1.3 millones de euros.
¿Para qué? (cabe preguntarse)
Además:
100.000 en 2016
200.000 en 2018
150.000 en 2019
350.000 en 2020
290.000 en 2021
200.000 en 2022
¿Para qué?
¿Quién ha pagado?
¿Quién ha cobrado?
Y tú calladito.
Mejor
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente