algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Per què el Parlament de les Illes Balears calla davant les aberracions de la Junta electoral espanyola?

La passada setmana es va produir un nou cas de violació dels drets d'un electe català per part d'un organisme de l'Estat espanyol.

En aquest cas, la Junta electoral central espanyola, organisme format, bàsicament per persones triades per PP i PSOE, considera que Pau Juvillà, exregidor de la CUP a la Paeria de Lleida i actualment Diputat electe del Parlament de Catalunya, va fer un acte electoralista quan va penjar un símbol que no és de cap partit, un llaç groc, a la finestra del despatx del grup municipal de la CUP del Palau de la Paeria durant la campanya de les eleccions generals espanyoles de l'abril de 2019. Unes eleccions a les quals, per arrodonir la cosa, la CUP no hi concorria.

La Junta electoral central espanyola, a més a més, per acabar de culminar el seu atropellament als drets dels electes, als drets dels electors i a la separació de poders, va ordenar al Parlament de Catalunya que retiràs la credencial de Diputat a Juvillà.

Tot plegat és una nova aberració dels que comanden a l'Estat espanyol, que els tribunals europeus hauran de reparar.

Però la decisió arbitrària i sense fonament de la JEC espanyola és, també, un atac evident a la integritat de tots els parlaments autonòmics. També al de les Illes Balears.

Hauria estat pertinent, idò, que el Parlament de les Illes Balears hagués emès algun tipus de rebuig a la intromissió de la JEC espanyola en un camp que no és el seu.

Davant l'atac de la JEC espanyola al poder legislatiu autonòmic, el Parlament de les Illes Balears ha callat. Entenem que aquest silenci pot ser fruit de dues possibilitats.

O bé el Parlament de les Illes Balears no troba greu que la JEC pugui revocar la decisió dels electors i posar i llevar diputats segons el seu criteri i els seus interessos, cosa que seria molt greu.

O bé el Parlament de les Illes Balears no se sent al·ludit i amenaçat per la tupinada de la JEC espanyola perquè pensen que l'atac no és contra el parlamentarisme autonòmic sinó contra l'independentisme català. Cosa que seria infinitament més greu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Publia Obtusia Napion, fa mes de 2 anys
Oi, si guapi, ja m' ho puc imaginar. Navegant per la mar salada, jo prenguent el sol i tu portant més vent a la napia que la vela major. Oissss!.

Bon dia, Escardepenyes: no es nyordo, és un ressentit mallorquí.
Valoració:0menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys
Ni ha algún que és tan llest, que se dedica a donar lliçons als altres, i no sap que hi ha diaris digitals que reprodueixen notícies The Economist, The Guardian, Washington Post, etc.etc. que publiquen notícies que no surten a U.H. la Razón, el Mundo o l'ABC. que segur que son els que mira aquesta llumanera de Ñordo tarat,com ell mateix va escriure, tapauli es cap perque no té remei.
Ara s'ha posat a fer de "gay" simpàtic, és veu que té poca feina per fer apart de dir bajanades, i no dir o explicar els contras de l'argument com toca, només dir dois a dojo, que t'aprofitin.
Salut i República Catalana, per arribar a se nostra.
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
@Breser
Tranqui, tonti.
No te pongas celosón.
A ti también te quiero.
Valoració:0menosmas
Per Esteve, fa mes de 2 anys
Potser perquè n’és còmplice?
Valoració:0menosmas
Per Breser, fa mes de 2 anys
Uep, na guapi, amb la seva fastuosa napia, ja ha ensumat que s' acosta San Calentín.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
Madre mía.
Ahora resulta que @Escardapenes lee nada menos que el “The Economist”.
Si me sangran, no me sacan un coágulo.
Muy bien, Escarda, el saber no ocupa lugar.
Te quiero.
Valoració:-3menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
Me llena de orgullo y satisfacción la muestras de afecto recibidas y espero poder seguir compartiendo estos momentos con vosotros durante mucho tiempo 🥰
Como mínimo, hasta que Mallorca sea parte de la Republiketa Catana.

Un abrazo sincero a todos, y … Visca Mallorca lliure de colonialisme pancatalanista!
Valoració:-3menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys
@ "Mallorquin" ja deus saber que Economist ha publicat la llista de Democraci Index , i diu que EspaÑa és una democràcia defectuosa per els escàndols judicials, i la no renovació del Poder Judicial. Com deis vosaltres "ahora vas i lo cascas".
Salut i República Catalana, i enfora d'aquesta gent.
Valoració:4menosmas
Per heil, fa mes de 2 anys
Enhorabona, mayorquiyo, ni Goebbels ho hagués expressat millor.
Valoració:0menosmas
Per Mallorcano, fa mes de 2 anys
Si fos així com dius" mallorquin" el pp feria anys que estaria expulsat, com agrupació per delinquir en el desenvolupament de la política corrupta de comissions a canvi d'obras i compras, però clar se hauria de començar per l'emérito , M.Rajoi i............. Fins a més de mil per valor de milers de milions €.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente