muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Perquè som partidaris de la Democràcia, la igualtat i la no-violència, deim no a la Constitució espanyola

A diferència de la immensa majoria dels que es reclamen públicament com a 'constitucionalistes', un servidor sí que ha llegit el text constitucional espanyol del 1978. Amb deteniment i en vàries ocasions.

La qual cosa em serveix per afirmar amb rotunditat que si molts d'aquests autodenominats constitucionalistes haguessin passat dels vuit primers articles, és molt probable que s'ho repensassin això de considerar la Constitució espanyola com un text sagrat. Sobretot perquè no el compleixen, ni a prop fer-s'hi.

Tanmateix, tot i que té bastants d'articles que ja ens aniria molt bé que es complissin, les persones demòcrates i pacifistes no podem avalar en cap cas una Constitució espanyola que consagra la desigualtat i imposa valors antidemocràtics, masclistes i violents.

La Constitució espanyola és antidemocràtica i pro-violència, ja que encarrega a l'exèrcit la defensa de la «unitat» i la «independència» d'Espanya. Consagra, també, la desigualtat, ja que atorga al rei d'Espanya uns privilegis que nega a la resta. La Constitució espanyola també és masclista, ja que posa per davant els mascles a l'hora de ser cap d'Estat.

Si a tot això hi afegim que en nom de la Constitució espanyola es persegueix artistes pel contingut de les seves creacions; s'empresona i es persegueix demòcrates que pretenen donar la veu al poble; es practica l'apartheid lingüístic contra el català, el gallec i el basc; s'imposa violentament el castellà; es prohibeix l'aprofundiment de relacions entre territoris germans de llengua catalana i es privilegia les armes per damunt de les urnes, és evident que als qui defensam un valors de Democràcia i no-violència no ens queda més remei que oposar-nos a aquesta Constitució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miri com es miri, fa mes de 2 anys

Creis que es pot dir sa Prostitució espaÑola.

Valoració:0menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Ànims Tomeu, no afluxis i gràcies per ajudar-nos a mantenir les cosas clares dins aquesta terra a on el seu poble mai s'ha venut a un Rei francès, que els varen" importar" perque en tota "la grandeza de Ñ " no en trobaren cap que servís.Això se diu ser espanyol i patriota, i ara en tenim un aquí, i s'altre a
Arabia Saudí, un gran exemple democràtic.
Salut i República Catalana.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Viva España, viva el Rey,
Viva el Orden y la Ley.



🇪🇸 🇪🇸 🇪🇸

Valoració:-7menosmas
Per CA NOSTRA, fa mes de 2 anys

@ I Tant els que sou estrangers a Mallorca sou els que veniu aquí a imposar-nos la vostra llengua i la vostra Constitució.
MALLORCA NO ÉS ESPANYA!!!!!

Valoració:8menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

L'esmentat pamflet,"suposadament",la utilitat més gran que es podria fer d'ell,es fer rotllets de paper hiegiènic; no serveix,per gaire cosa mès;ah! ,si perquè els santiscalitos,( que no hi creuan ) l'emprein,per els seus interessos,anticonstitucionals..suposadament,clar.

Valoració:1menosmas
Per s´ha d´arreglar que ja està amortitzada, fa mes de 2 anys

La constitució eñorra no passa del seu primer artícle la prova del cotó democràtic. Ja fa molta fortor de descomposició. Que l´enterrin d´una vegada, que té l´ofici pagat i ben pagat !

Valoració:6menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Tú eres un extranjero que vive en España. Y creo que bastante bien. Y con libertad plena.
Tú al no ser español (lo has proclamado en multitud de ocasiones), deberías ser más respetuoso con el pais que te acoge y no meter las narices en sus leyes.
España es un pais de la Unión Europea, con todos sus derechos y obligaciones.
Cierto que la Constitución española no es perfecta. Pero hoy por hoy es imposible modificarla, ya que si nos dieran carta libre cada uno la modificaría a su gusto.
No voy a gastar ni un solo minuto más a debatir todas las barbaridades que veo en tu trabajo.
Por cierto, yo también me he leído completamente la Constitución. Y acudo a ella cuando lo creo oportuno.
Molts d'anys… y feliz día de la Constitución. Que, por cierto, no veo porqué hoy tenga que ser día festivo. Incluso miércoles.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente