algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

(Re)Imaginar el món actuant per la pau i la justícia

Aprofitem els dies d'agost que queden perquè se'ns gira feina per a la "rentrée" post estiuenca. El moviment de pensionistes anuncia una "tardor calenta" en defensa i millora del Sistema Públic de Pensions. La situació sociolaboral seguirà marcada pels efectes de la pandèmia, i segur que caldrà mobilitzar-se si volem albirar un horitzó d'una certa equitat social en el qual la vida es posi de debò al centre. De ben segur el debat sobre la imprescindibilitat de la Renda Bàsica Universal i Incondicional revifarà...

Emperò el Segon Congrés Mundial de la Pau, organitzat per l'International Peace Bureau (IPB) i l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) a Barcelona del 15 al 17 d'octubre, és, sens dubte, una de les cites imprescindibles en l'agenda dels pròxims mesos. Aquest congrés s'ha convocat sota l'eslògan "(Re)Imagini Our World: Action for Peace and Justice" ((Re)Imagineu el nostre món: Acció per la Pau i la Justícia".

Basta fer un cop d'ull a l’esborrany del programa del congrés per concloure que és un esdeveniment força suggerent. La participació de referents internacionals, com ara Noam Chomsky, Vandana Shiva, Jody Williams, Duarte Pacheco, Wada Masako, Beatrice Fihn, Luiz Inácio Lula da Silva, o Guy Ryder és un bon senyal de la potencialitat del congrés per (re)imaginar el món actuant per la pau i la justícia.

I, tanmateix, els riscos de convertir esdeveniments com aquest congrés en un episodi del negoci del turisme de congressos global sempre hi és present. Convé no menystenir que el capitalisme turístic és part essencial de la guerra declarada contra el sosteniment de la vida. Ve a tomb, idò, recordar la celebèrrima frase de la gran Rigoberta Menchú: "La paz no es solo la ausencia de la guerra".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.