algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

La insuportable agressivitat de les dretes espanyoles

Hem de qualificar-la així in-su-por-ta-ble, la violència verbal, l’agressivitat que mostren les portaveus, els representants, de les dretes espanyoles, s’anomenin Casado, Arrimadas, Abascal aquest, extrema dreta, per usar el terme a l’ús. Ells tres i tota la resta de diputades i diputats que fan declaracions dia sí i l’altre també per atacar el govern de l’Estat, el seu President, i tota la resta de responsables ministerials.

Si llançaren els seus exabruptes més violents quan conegueren els indults als presos i preses polítiques catalanes, ara el desvergonyiment que han mostrat en els atacs als canvis de ministres demostra la seva limitació intel·lectual, ja que no saben argumentar de manera seriosa políticament la seva opinió.

Abans del cap de setmana de canvi governamental, assistírem esparverades a les reaccions davant la recomanació del ministre Garzón de limitar el consum de carn vermella. Si heu pogut veure el vídeo on explica les raons d’aquesta, escoltareu com ho argumenta, amb mesura. Esparverada, deia, perquè a més de les paraulotes provinents de la dreta i la més extrema, hi hem d’afegir la inconveniència del mateix Sr. Sànchez i la indelicadesa del ministre Planas, d’agricultura.

Francament, en temps de pandèmia, de forta crisi climàtica, la recomanació del Sr. Garzón és coherent amb allò que adverteixen els experts en dietètica i salut alimentària, a més de l'imprescindible canvi d’hàbits de la població cap a una millor dieta mediterrània. Si no, demanau-ho als experts que analitzen el canvi climàtic, en tots els àmbits. Pensau en els problemes que viu la població més pobra dels EUA, amb obesitat pels aliments que ingereixen, entre ells la carn roja tractada amb hormones.

La insuportable agressivitat dels discursos de les dretes espanyoles tenen eco en les tertúlies televisives i radiofòniques, aquestes trobades on ningú s’escolta, tothom diu la seva, però sense embuts llancen mentides i mitges veritats, al més pur estil americà del trumpisme i allò que diuen fake news.

Hem vist com augmenta l’agressivitat, la violència, entre les persones joves, les pallisses, les baralles, els atacs a persones diferents, homofòbics i racistes. No només al nostre país, a països europeus com Hongria, Polònia... i ens escandalitza que la Sra. Rosa Estaràs, eurodiputada de dretes conservadora, s’abstingui en la votació de la resolució que condemna la llei hongaresa d’educació que discrimina i ataca el col·lectiu LGTBI+. Abstenció de tot el PP al Parlament europeu, que l’acosta encara més a VOX.

Tant de bo en aquest país hi hagués uns representants de la ideologia de dretes, conservadora, que creguessin en els valors de la democràcia. Que hagués trencat definitivament amb el seu passat franquista i hagués donat suport a les lleis de Memòria democràtica per reparar i fer justícia amb les víctimes de la dictadura.

Tant de bo tinguéssim uns representants de les dretes que creguessin en la separació de poders, la respectessin, i vetllessin per la independència del Poder judicial i no com ara que insisteixen en el bloqueig al canvi dels seus representants més conservadors i dretans.

Tant de bo tinguéssim una dreta democràtica, que posés fre als discursos racistes, homòfobs, antifeministes, antiLGTBI+, dels seus companys de l’extrema dreta. Que acordessin el seu aïllament a les institucions, com han fet a diversos Parlaments de països europeus.

Mentre, com a persones d’esquerres, reforcem els nostres arguments que trenquin aquests discursos i mostrem el nostre convenciment profundament democràtic, de defensa de les llibertats, de respecte cap a totes les maneres de ser i d’estimar. Amb serenitat, amb la força que dóna la raó que la solidaritat, la igualtat, la justícia, són les bases d’una vertadera democràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a Anita, fa mes de 2 anys

Molt millor carnets de democràcia que de feixista consumat. O no ?, què et sembla ?

Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 2 anys

El Tea Party va centrar els seus esforços en negar al president Obama el dret a governar, la dreta espanyola fa el matéix. D’aquesta manera fan el camí de la radicalització i beligerancia. Escupen odi, desencontres, la tiranía de la por. Deformen la realitat, favoreixen la desorientació ¡ Deixau que visquem en una societal on la mayoría vol aixecar-se i anar a dormir en armonia sense les vostres crispaciones!!!!!

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 2 anys

Sra.Lila,muchas de las agresiones e insultos de la derecha,son provocadas por la izquierda,solo comenta la parte que le interesa,en que pais vive? .Si la izquierda insulta es libertad de expresion,si es la derecha es insulto¡¡¡¡¡¡Venga Hombre¡¡¡¡¡¡

Valoració:-5menosmas
Per anita, fa mes de 2 anys

Repartiendo carnets de democrata, eh?

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente