algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Turisme de gatera, arruix de Mallorca!

185563

Vos imaginau que, a la Presidenta Armengol, o al President Torra, en plena pandèmia, els hagués pegat per no fer cas dels metges, vénc a dir de les autoritats sanitàries, i se fossen negats a posar les mesures restrictives necessàries per a aturar els contagis i, pels seus dallons, haguessen amollat tothom a anar a fer caramull en els bars, pubs i llocs de bauxa, sense mirar prim? Podeu fer comptes què haurien fet tots els grans mitjans espanyols d'adoctrinament de masses: en lloc de riure'ls les gràcies, com han fet amb n'Ayuso, els haurien acusats de 'negligentes', 'irresponsables', 'temerarios', n'haurien dit coses com que 'ponen el dinero por encima de las vidas humanas', els haurien fets responsables dels morts per mor del covid i, fins i tot, qui sap si, almanco tracant-se d'En Torra, l'haurien tancat i tot. Perquè no dubteu que, darrere la campanya d'acarnissament mediàtic que haurien feta, seria vinguda l'actuació de 'la fiscalia' i dels jutges del Règim.

Idò bé: n'Ayuso fa tot això que vos he dit, i els mitjans del Règim, a l'uníson, com a Corea del Nord, tots mamballetes a esclafir a l'estrella madrilenya!: 'mujer valiente', 'libertad', 'fenómeno Aiuso', i tot això que no s'aturen de predicar.

Aquest mal exemple, per mor de la benedicció que en fant tots els grans mitjans espanyols, s'és escampat com una taca d'oli. I ara la moda, en lloc d'esser la d’esperar a fer grans caramulls de gent fins que tothom estarà vaccinat, no. Tot al contrari: tothom a lloure i vénga sarau i una gatera darrera l'altra tots els caps de setmana, fora mirar prim! I si afegim la moda a la funció que han enroscada a Mallorca, que és la d'esser ca'n Bum, la destinació on tothom pot fer allò que li roti, l'illa/bordell d'Europa, ja tenim el desgavell que hem tingut aquests dies passats amb els jovenots que són vinguts d'Espanya de “viatge d'estudis” a fer-ne de les seves per aquí, de tot llevat d'estudis. Amb la disbauxa que feren a la plaça de tortura de bous, resulta que se'n són infectats devers un milenar.

Vosaltres mateixos podeu fer comptes què diríem si aquestes mil infeccions se fossen esdevingudes per exemple en una cerimònia multidudinària en una mesquita. Podeu fer comptes de què en diríem, dels moros, com els faríem culpables -no tan sols als concentrats en la mesquita sinó a tots en general- de posar en perill la salut dels mallorquins; de causar un greu perjudici a l'anomenada de Mallorca com a destinació turística segura; d'esser els culpables de les cancel·lacions de reserves turístiques que se produesquin per mor d'aquest empestament multidudinari; de causar un greu perjudici a tots els contribuents mallorquins per la doblerada que hauria costada (com de fet ha causat l'avalot d'”estudiants” de la Península) de tenir-los confinats en un hotel d'un enfilall d'estrelles (cosa que dubt que hagués feta el Govern de les Balears si s'hagués tractat de musulmans) i qui sap de quantes coses més els acusaríem ara. Qui sap què en diríem si, en agraïment a haver-los posat a la seva disposició un hotel de luxe per a passar-hi uns dies de confinament, haguessen tenguda la barra d'acusar el nostre Govern d'haver-los 'seqüestrados'. Vos imaginau què en diríem, d'una guarda de moros així de toixarruts i de desagraïts? Però bé, tot quant véngui d'Espanya, en aquests moments, ja sabem que és religiosament obligatori considerar-ho bo, positiu, la nostra salvació. I més tractant-se de turisme, maldament això de què parlam no estigui gaire clar que en puguem dir 'turisme'.

I no, al·lots! Així com els nadius mallorquins no ho feim tot bé ni tot malament, així com no tot lo que ve dels anglesos, dels alemanys o dels moros és bo ni tot és dolent, idò ben igual, no tot quant ens arriba de la Península és dolent; ni tot és bo! És ben necessari que aprenguem de valorar lo que ens arriba a Mallorca pel seu comportament, no pel seu “DNI”.

Els mallorquins que estimam i enyoram la Mallorca que construïren els nostres pares, padrins i repadrins, el paradís on regnava la compostura, les bones formes, el respecte i l'educació, l'illa idíl·lica dels paratges naturals més bells de la Mediterrània, els fills d'aquesta terra que no renegam de les nostres arrels i que n'estam orgullosos, és ben hora que canviem el xip i que comencem a posar en solfa, a dubtar si és tan cert, si és tan intocable, tan irrevocable, tan irreversible, el mantra que ens han ficat dins el cap de 'vivim del turisme', que aquí només servim per servir copes, 'SOS turismo' i tot això. És ben hora que ens aturem de dir 'turisme' a qualsevol plaga de desbaratats, de salvatges, que vénen a Mallorca, vénguin d'on vénguin, a engatar-s'hi, a omplir els nostres carrers de pixerades i de vomitades, a drogar-s'hi fins que la droga els regalima pels ulls i per les orelles fins al punt d'amollar-se pel balcó.

Aquest desgavell, s'ha d'haver acabat! La nostra generació (i la que ens seguirà) té el repte de restablir el bon nom de Mallorca, una terra carregadíssima d'història, amb una cultura i unes tradicions de les més dignes d'Europa. Mallorquins que estimau Mallorca, digau prou! Per la memòria dels nostres pares, padrins i repadrins i pel futur dels nostres fills, néts i renéts, diguem arruix! d'una vegada i per sempre al turisme de gatera. Entre tots hem d'aconseguir que Mallorca torni esser la terra dels mallorquins i no el bordell d'Europa!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 2 anys


Estic fart de sentir repetir que "vivim del turisme".



I alerta, que els "trinitaris" (màfia formada per hotelers, touroperadors i polítics venals o venuts) tornaran saltar bon punt la pandèmia espassi un poc, ompliran les nostres illes de turisme d'embarc i ja hi tornarem esser. Aquesta altra mantra que piquen i repiquen, que a partir d'ara ells reconsideraran el turisme i la venda en massa de Mallorca, és mentida i pura hipocresia. Estan a la qui salta per tornar-hi. Segons el seu model turístic, cada any la desmamada de turistes barroers a les Balears ha de créixer més i més.



Serem ben beneits si ens hi tornam deixar embolicar.

Valoració:6menosmas
Per idò sí, fa mes de 2 anys

El turisme de gatera no hauria d'estar permès, encara que no hi hagués pandèmia. Si les actuals autoritats no es veuen capaces d'aturar-lo, potser haurien de dimitir i donar pas a altres que es vessin amb coratge de posar-hi remei. I els empressaris de negocis relacionats amb el turisme no veuen que aqueixs comportaments incívics perjudiquen els seus negocis? I si ho veuen, perquè no exigeixen que es posi remei a aqueix desgavell? No ho entenc!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente