nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Les vides que no importen

Quin respecte mereix un país que empra els seus ciutadans com armes polítiques?

Quin respecte mereix un govern o un regne, en aquest cas concret és la Casa Reial marroquí, que aboca els seus homes i les seves dones, i els seus fills, adolescents, infants i nadons, a la immensa mar per imposar la seva força?

Cap.

Hi ha 720 nins, nines i adolescents, segons fons governamentals, en terra de ningú. A Ceuta. Desprotegits. Sòls.

Què farà el govern espanyol? Robles parla de "xantatge" i anuncia que “Espanya emprarà tots els mitjans per garantir la integritat territorial”.

Contra qui emprarà "tots els mitjans"? Contra aquesta pobra gent.

Ningú fuig de ca seva a la desesperada si té una vida digna. Ningú es llança a la mar sense res, amb les mans buides, si té un futur.

Mentrestant els mitjans de comunicació parlen del fantasma de la migració i donen ales a la dreta i l’extrema dreta, que surten reforçades de conflictes com aquest, i se n’aprofiten i comencen a llançar consignes contra els immigrants i ja parlen de militaritzar permanentment les fronteres i creixen en adeptes.

És trist veure com menyspreen aquestes vides, no els respecten a cap costat de la frontera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Estic d'acord amb el que expressa l'article, tot i això convé recordar que d'ençà que el president Biden anuncià que els menors immigrants no serien deportats, s'està produint una allau d'arribades de menors als EUA per la frontera mexicana. ¿Quina mena de pares són aquests que consenten o animen els seus fills menors d'edat a travessar una frontera, amb els enormes perills que això suposa? Observ una certa comprensió i justificació amb el que passa a Amèrica del Nord, comprensió que no s'expressa amb el que està passant a la frontera entre el Marroc i l'estat espanyol.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente