muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Disfressar-se de caputxeta per commemorar la II República espanyola

Sobta com l’esquerra commemora el 90è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, i com ho fa la dreta. Els primers parlen de valors i recorden els seus morts; el segons, atribueixen a la República un distintiu antidemocràtic; és el resultat d’un cop d’Estat, diuen. Els fatxes són experts en girar la truita. I l’esquerra espanyola, en disfressar-se de caputxeta.

Sánchez compareix en el Congrés dels Diputats per lloar la República i ens recorda que els aniversaris ens serveixen per reflexionar, poder mirar enrere i poder comprovar que hi ha un vincle lluminós amb el nostre millor passat que hem de reivindicar.

Tal vegada és aquest vincle el què l’enlluerna a l’hora d’aprovar una comissió d’investigació del rei emèrit i, és per això, que hi vota en contra.

Potser és aquest vincle què justifica que, a Espanya, noranta anys després de la proclamació de la II República, hi hagi preses i presos polítics, i polítics exiliats?

És aquest vincle què porta el PSC a dur al Tribunal Constitucional la delegació de vot de Lluís Puig per a la votació, que va ser fallida, de Pere Aragonès?

El president ens convida a reflexionar i reivindicar el nostre millor passat.

A quin passat fa solemne memòria? Al passat que permet una República Catalana?

90 aniversari, quina data més maca per obrir la panxa del llop i que surti el que surti.

MÉS empunya el ganivet; registra al Parlament una Proposició No de Llei en defensa dels valors democràtics i a favor del dret a decidir lliurement el model d’Estat: monarquia o república.

Però, ara ve el 4-M i després que vendrà

I mentrestant Ayuso aprofita que el Pisuerga passa per Valladolid i nomena Albert Rivera vocal d’un patronat universitari a la Comunitat de Madrid.

Irreverent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 3 anys

L´Aina Vives reflexa en aquest text tota la veritat i ara em ve a la memòria allò que diuen que el que més s´assembla a la dreta espanyola és l´esquerra espanyola.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente