nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Socialisme o llibertat? I si la llibertat vol dir independència?

Si les mocions de censura no prosperen i les eleccions van endavant, Ayuso es pot transformar en la primera presidenta lliure d'Espanya.

La qüestió que cal respondre ara és: ser lliure equival a ser independent?

Tant si la resposta és un sí com un no, només hi ha una sortida possible per a la presidenta de Madrid i és presidir el Govern d'Espanya.

Així Ayuso tindrà el poder d'aniquilar, i cit paraules seves, "una dictadura encoberta encapçalada per Podemos que dóna ales al pitjor que té aquest país, ja sigui Catalunya, País Basc, Navarra, València".

Mentrestant, els socialistes li van preparant el terreny. El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, és el primer que defensa "l'imperi de la llei". "L'Estat va poder imposar l'imperi de la llei i va sancionar els qui l'havien trencat" (Iceta dixi).

Aquest 'imperi' ha revocat el tercer grau als presos polítics, ara ja tornen a dormir a Lledoners; i ha aixecat la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsetí.

Aquest 'imperi' ha vetat les comissions d'investigació en el Congrés dels Diputats sobre les irregularitats de Joan Carles I, que durant els 39 anys de regnat s'ha fet multimilionari gràcies als sobirans del Golf.

Aquesta 'imperi' veu impassible com les dues princeses gaudeixen del turisme del vaccí a Dubai.

Aquest 'imperi' és el que rebutja un acarament entre Barcenas i Rajoy. I mentrestant un grapat d'exmilitars, alguns declarats colpistes i afins a Ayuso, que volen afusellar a 26 milions de 'fills de puta' queden impunes. I, curiosament, deixen a lloure a Villarejo.

I tot aquest merder passa enmig d'una pandèmia.

L'historiador Kyle Harper, professor de Clàssiques a la Universitat d'Oklahoma, en la seva obra 'El fatal destí de Roma', analitza la caiguda de l'Imperi romà i diu que va ser el triomf de la naturalesa sobre les ambicions humanes, el resultat dels efectes de la propagació de bacteris i virus, de l'erupció de volcans i els cicles solars.

No sé si la Covid-19 acabarà amb l'imperi de la llei però sí que evidencia la seva desnaturalització.

I mentrestant Ayuso demanarà al seu electoral: Socialisme o llibertat? L'autoria de l'eslògan, probablement, es pot atribuir el seu ventríloc, Miguel Ángel Rodríguez; l'home que vol repetir el què va aconseguir amb Aznar i no és ni socialisme, ni llibertat, és presidir el Govern d'Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.