cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
11°

Tranquils, VOX ens salvarà!

Realment algú es creu que VOX ens salvarà de la misèria? Quan l'extrema dreta dóna el seu vot al partit que lidera el Govern de les Illes Balears per impedir que prosperi un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de l'Estat, alguna cosa trontolla. L'aliança de PSOE, Podem i VOX, crida, si més no, l'atenció.

Els partits que s'anomenen d'esquerres consideren que és just que el finançament mitjà per habitant sigui de 257 euros en el conjunt de l'Estat i només de 175 euros a les Illes Balears.

Aquests partits varen néixer amb un esperit de lluita; alguns defensaven la classe obrera, socialista i marxista. A poc a poc, han anat minvant les seves expectatives fins al punt de transformar-se en societats limitades, endogàmiques.

Els queda marge per trencar les dinàmiques?

El secretari d'Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba, ha assegurat, aquest dimarts, que el Govern de Sánchez no preveu donar prioritat en el repartiment de vaccines a les comunitats més turístiques.

Estan disposats a trencar les dinàmiques de partit?

Encara que el llop es vesteixi de caputxeta vermella acaba mostrant els claus.

També aquest dimarts, han detingut el raper Pablo Hasél. Divendres expirava el termini per entrar a la presó. No el varen anar a cercar dissabte, dia de reflexió; ni diumenge, dia electoral, ni dilluns, dia de valoracions. Va ser dimarts.

Hores abans, el raper va piular: "Em vaig quedar aquí sense exiliar-me per a contribuir més a difondre el missatge, a la mobilització i sobretot a l'organització. M'empresonaran amb el cap alt per no haver cedit al seu terror, per haver aportat el meu gra d'arena al que esmento. Tots podem fer-ho".

Poc temps després, els Mossos varen traslladar Hasél directament a la presó de Ponent on ha de complir una pena de 2 anys, 4 mesos i 15 dies.

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, va optar per l'exili. Qui el va denunciar és la mateixa persona que lidera el partit que, aquest dimarts, ha salvat al Govern de Sánchez d'enfrontar-se a un recurs d'inconstitucionalitat.

"Les armes són un dret", sentencia Bolsonaro. I la llibertat d'expressió què és? I el dret a decidir d'un poble?

L'endemà de la victòria independentista al 14-F, la fiscalia ha recorregut contra el tercer grau dels presos i les presses polítiques catalanes.

Està tot dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.