algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

ERC ha de triar entre construir Catalunya o apuntalar Espanya

Espanya va rebaixar tant com va poder l'Estatut d'Autonomia aprovat democràticament l'any 2005 pel Parlament de Catalunya. Aixi i tot, el poble el va aprovar en Referèndum l'any 2006. Però el Tribunal Constitucional espanyol, l'any 2010, encara el va rebaixar més, fins a deixar-lo en no gaire cosa, per no dir en no-res.

Més d'un milió de persones sortiren a protestar, indignades, contra aquella trepitjada de la voluntat popular. De llavors ençà, les organitzacions civils catalanes cada 11 de setembre, feren les mobilitzacions més multitudinàries i pacífiques de la història d'Europa a favor de la independència de Catalunya.

El 9 de novembre del 2014, Catalunya va celebrar una consulta democràtica simbòlica al poble sobre quin vol que sigui el seu futur polític. Més del 80% va votar per la independència. Aquí l’Estat va decidir de fer servir la repressió contra la democràcia.

El Primer d'Octubre del 2017, Catalunya va organitzar pel seu compte un referèndum democràtic d'autodeterminació, com el que hi havia hagut a Escòcia feia tres anys. El va celebrar pel seu compte després d'haver demanat debades 17 vegades a l'Estat espanyol que el referéndum fos acordat. Catalunya va celebrar el referèndum i el va guanyar tot i les porrades de les forces policials de l'Estat contra la població civil pacífica, que anava a les urnes sense altra ‘arma’ més que una papereta a la mà per votar sí o no a la independència.

Després d'una campanya de difamació dels capdavanters independentistes i de criminalització del moviment independentista per tots els mitjans de comunicació espanyols, i després de començar una persecució policial i judicial ferotge contra la dissidència nacional democràtica catalana, i després d'abolir de facto l'atutonomia catalana amb el cop del 155, l'Estat va forçar unes eleccions el desembre del 2017 confiant que hauria desmoralitzat i desmobilitzat el moviment independentista. El tir li va sortir per la culata i l'independentisme va treure, en aquestes condicions, la majoria absoluta.

Ahir diumenge, de bell nou, l'Estat va imposar unes eleccions en plena pandèmia confiant en el cansament i en la desmobilització. Idò bé: tornem-hi, l'Estat és anat per llana i és tornat tos. En lloc d'engegar l'independentisme del govern, resulta que l'independentisme ha superat de molt el 50% dels escons i també dels vots, com no havia fet mai, tot i tenir un president exiliat, amb un vicepresident empresonat, un president inhabilitat, una presidenta del parlament empresonada, els presidents de les dues entitats civils més potents de Catalunya empresonats, un total de 10 presos polítics i més d'altres tants exiliats, juntament amb prop de tres mil perseguits per la justícia espanyola, de vegades amb amenaces de penes que cerquen arruïnar-los la vida tan sols per haver participat en l'organització d'un referèndum pacífic i democràtic.

Tot i així, Catalunya ha dit a Europa i al món que no se dóna per vençuda, que vol esser ella mateixa, i que no se cansarà mai de lluitar per aquest gran ideal per tots els mitjans pacífics i democràtics.

Ara toca a Esquerra Republicana triar entre construir Catalunya, amb un govern de concentració nacional que apel·li Europa i el món a intervenir a favor de la seva voluntat democràtica, o apuntalar Espanya amb un govern autonomista d’esquerres, federalista, reformista d’un estat en mans d’una oligarquia que fa segles que el té pel seu ‘cortijo’ provat i que no vol ni sentir parlar de cap reforma per res del món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 3 anys


Cada dia faig una repassada de la premsa espanyola: són pocs els diaris d'aqueixa nacionalitat que esmentin que els vots independentistes han ultrapassat el 50% dels totals (concretament, han tret el 51,03% del total).



La impressió, llegint la premsa espanyola d'avui, és que, davant aquests fets, Espanya està enrampada.



Per fer els deu reals justs, Ciudadanos i el PP s'han esfondrat.



Ara és l'hora de pitjar el tascó.

Valoració:10menosmas
Per Sebas, fa mes de 3 anys

si segueix aquest Govern totes les empreses acabaran de fugir a altres bandes

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente