nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

Tot allò que l'extrema Espanya no diu

Tenen raó els empresaris de bars, cafès i restaurants (i de qualsevol altre sector que no té feina) en estar mal a pler per haver de tenir embarrat tant de temps. Si aquestes mesures d'obligar-los a tenir tancat no van acompanyades d'ajudes que els servesquin per sortir del pas, de què han de menjar?

A Mallorca i onsevulla en el món ho tenen fotut els qui governen: malament si aturen l'economia perquè les empreses i les famílies se'n van en orris totes una darrere l'altra. I malament si no miren prim i amollen perquè aviat els hospitals estan estibats i no poden atendre els malalts.

Trob necessari assenyalar dues coses: una, que vagin alerta els governants d'aquí (i d'onsevulla de l'estat, d'Europa i del món) a no escoltar la gent que no sap quin camí ha de prendre i a deixar en mans d'exaltats la representació política d'aquesta gent. I dues, que vagi alerta aquesta gent cansada de patir per no poder-se guanyar la vida de manera digna, a deixar-se representar a Mallorca per segons quins subjectes que són tan falaguers a l'hora d'enroscar la culpa de tots els mals als governants mallorquins i balears. Si ho reparau, per començar, el dia del rebumbori de Palma no deixaren entrar a la conferència de premsa ni els jornalistes d'IB3 ni els de l'Ara Balears, justament els dos únics en mallorquí de tots els qui hi eren. Què és això?: defensa dels empresaris o nacionalisme antimallorquí i política bruta?

Jo deman als qui donen la culpa de tots els mals només als governants de les Balears i a ningú pus: per què no feis números del caramull d'ajudes que podrien rebre les nostres empreses i els nostres jornalers si l'Estat no se'n duia nets de les Balears cada any més de 4.000 milions d'euros per no tornar?

Trobau que enguany era any d'augmentar un 10% més que l'any passat la doblerada que l'Estat dedica al gastòrum militar i arribar posar-hi més que mai, fins a 21.623 milions d'euros? Trobau que enguany era any d'esser Espanya la número u mundial en compra d'avions militars a Airbus i comanar-li 239 avions? Per què no en diuen res, d'això, els del rebumbori de Palma?

Està bé que augmentin la paga dels funcionaris. Però amb la gentada que hi ha enguany que no té feina, i si tenim en compte que el sou mínim continua encallat en 950 €, trobau que els havien d'augmentar la paga justament enguany? Per què no en diuen res els del rebumbori de Palma?

Trobau que enguany era any d'augmentar prop d'un 7% el pressupost de la 'Casa Real', que passa de 7,89 milions d'euros a 8,4? Per què no en parlen els del remumbori de Palma?

Amb la gentada que enguany no sap quin camí ha de prendre, trobau que enguany s'havien de pujar la paga els ministres, els expresidents espanyols (en Rajoy, n'Aznar, en Zapatero, en Felipe González, que així s'embutxaquen 75.000 euros perhom cada any) i els 'altos cargos' de l'Estat? No hi tenen res a dir els del rebumbori de Palma?

Amb la dependència total que té Mallorca del turisme, i posat que ara no en ve gens, no trobau que s'hauria pogut aturar l'Estat de dur-se'n la doblerada que se'n du d'aquí cada any? No tocaria anar enguany la “solidaridad” a l'enrevés, a fi de de poder assistir les empreses que han de menester ajuda? No trobau que enguany era any de tornar deixar les Balears a baix de tot com sempre en els Pressuposts de l'Estat? Per què no en parlen els del rebumbori de Palma? És que ja els va bé que això sigui així per sempre a Mallorca?

Jo no cerc defensar N'Armengol ni la cerc envestir. Crec que ella cerca un equilibri entre no aturar-ho tot ni tampoc amollar tothom. No ho pot fer bé per a tothom. Però vénc a dir que el mal gros ve de molt més amunt que ella, comandi qui comandi allà dalt. I me crida molt l'atenció que els “revolucionaris” de Palma s'estimin més girar-se allà deçà, fer de no veure-ho, i anar ben alerta a piular gens quan el mal ve d'allà dalt de tot. Amb això mostren el llautó ben mostrat els qui manegen el rebumbori. I és una llàstima perquè els empresaris de bars i restaurants tenen raó, que no poden estar pus d'aquesta manera. I encara més trist és que N'Armengol i el seu govern badi i deixi caure en segons quines mans la representació del malestar de la gent que ja no pot pus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluis Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

La contradicció es que Espanya es un invent nordebrenc i asturia. Un bon dia nordebrencs i asturians varen decidir refundar Hispania i invadir el sud de l'Ebre. Madrid te un equip de futbol fundat per bascs i un altre per catalans, amb un primer gran president valencia. Primer fundam Espanya i despres en volem la independencia. Es gracios. I si el discurs independentista nordebrenc es una mena de formació de la nova Espanya, amb violencia emocional, pero estimant-la? Bildu fent costat els pressuposts i votant amb el mateix proposit que Vox... Tot sembla comedia grecollatina. Tot va be si produim en llati, vulgar, pero llati. Llavors...fake antiespanyolisme. Aixo es llatinisme tarraconense. Pero bon article.

Valoració:2menosmas
Per Llull, fa mes de 3 anys

Molt bon article. Felicitats, Jordi!

Valoració:7menosmas
Per sèneca, fa mes de 3 anys

Espanya és un despropòsit total, i qualque dia les cartes es posaran de cara amunt perquè el poble ja no pot més de tanta incompetència. I si pensassim per una independència ? Ens podria anar pitjor ?

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente