algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Gràcies i enhorabona!

Els Premis 31 de Desembre de l’Obra Cultural Balear són, sens dubte, els reconeixements de més prestigi en el conjunt de les Illes Balears. També són els més antics en l'àmbit de l'actuació cívica. Es varen instaurar el 1987, just quan l’Obra Cultural Balear complia el primer quart de segle d’existència.

Els Premis 31 de Desembre, a banda de cobrir una necessitat col·lectiva important, tenen una altra funció també ben insubstituïble: potenciar l’autoestima dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers, a través de popularitzar i donar a conèixer les bones accions individuals i col·lectives sorgides a les Illes Balears. Donar a conèixer tot allò bo que tenim en l’àmbit de l’actuació cívica.

I la veritat és que, en repassar el palmarès, hom queda impressionat de comprovar la quantitat i qualitat del talent individual i col·lectiu que tenim a les Illes Balears. I, a més a més, passa que, cada any, quan es fan públics els guardonats, ens n'adonam de la quantitat de persones i organismes que mereixen el reconeixement i encara no el tenen.

Enguany, a causa de les circumstàncies especials que vivim, per mor de la pandèmia mundial, l'Obra Cultural Balear no organitza la seva gala anual per lliurar els premis i, en canvi, produeix un programa de televisió que s'emetrà el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, vespre, a IB3 i el dia de Reis al Canal 33.

Els premis de l'Obra Cultural Balear tenen distintes funcions socials: posar en valor la tasca de persones i col·lectius; ser un estímul i un esperó per tota la gent que fa una feina magnífica, amb sentit de País i que moltes vegades ho fa des del voluntariat o des del sacrifici personal; ser un reconeixement a una tasca concreta o a una trajectòria de compromís amb uns valors positius per al col·lectiu.

Els premis 31 de Desembre serveixen, també, per posar el focus damunt persones, col·lectius o obres que fan que, la nostra, sigui una societat més cohesionada i rica en valors positius.

I per això avui deim enhorabona i gràcies al glosador formenterer, Vicent Jeroni; als promotors de la serie animada sobre Ramon Llull; al grup de música Rels, d’Eivissa; a Salvatge Cor, de Mallorca; a Pere Salas pel seu llibre 'L'espanyolització de Mallorca'; a l'Associació d’Amics del Poble Sahrahuí; a Antoni Roca Rosell, Josefina Salord, Joan-Lluís Torres i Maria Toldrà per la recuperació i publicació de l'Obra Científica de Pasqual Calbó i Caldés; a les persones que fan la Fundació Guillem Cifre de Colonya i al grandiós Lluís Llach.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluis Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

Enhorabona.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente