nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

Donem suport a la cultura! Apostem per la cultura!

Fa pocs dies s'ha presentat el manifest i el procés participatiu titulat 'La cultura imprescindible', impulsat per l'Obra Cultural Balear, l'Institut d'Estudis Eivissencs, l'Obra Cultural de Formentera, l'Institut Menorquí d'Estudis i una quinzena d'entitats sectorials de l'àmbit de la cultura.

El manifest va dirigit a les institucions i a tota la societat de les Illes Balears, reivindica el paper importantíssim que ha jugat la cultura aquests passats mesos com un «un sector viu i imprescindible per al benestar individual i col·lectiu», i a més a més, posa en valor la cultura com a «dret universal, com a bé comú, com a eina imprescindible per a la cohesió social, com a instrument indissociable de l’educació per formar ciutadans crítics, democràtics, lliures, amb pluralitat d’idees i d’experiències vitals, que han de ser respectades, valorades i viscudes en comunitat».

La proposta és, en primer lloc, rebre el màxim número d'adhesions, tant d'entitats com de persones.

En segon lloc, és una invitació a esmenar i millorar les propostes generals que també s'han publicat.

En tercer lloc, el procés participatiu consisteix en arreplegar propostes d'actuació concretes en els següents àmbits: Cultura Audiovisual; Arts Escèniques (Teatre, Dansa, Circ, Arts Performatives); Arts Visuals; Creació literària i llibre; Música; Cultura Popular; Institucions, Entitats Culturals i Centres de Producció i Difusió de la Cultura; Treballadors i treballadores culturals i Patrimoni cultural material i immaterial.

El manifest reclama suport per a la cultura en uns moment que es preveuen difícils, però també demana que «la cultura es situï al centre de les polítiques públiques», «Perquè la cultura contribueix decisivament a impulsar el benestar i la resiliència de les persones i comunitats. La cultura fa possible la reparació del teixit social. La cultura facilita formes noves de solidaritat i genera nous espais comunitaris on abordar els grans reptes que haurem d’afrontar. La cultura també genera economia, llocs de feina i identitat col·lectiva».

I, efectivament, el procés participatiu va molt més enllà delmanifest: a través de les propostes d'actuació, vol situar la cultura no només com tot això que hem dit, sinó com una vertadera alternativa econòmica per generar llocs de feina i valor afegit.

Si invertim en Cultura, tendrem igual o més rendiment econòmic que en altres sectors i un rendiment molt superior en benestar social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.