nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Continuen les discriminacions del Govern espanyol contra tot el que faci olor de català

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses no han autoritzat que els presos independentistes puguin passar el confinament a casa seva. S’havia analitzat si els presos polítics (els delinqüents, segons els manaies de l’Estat espanyol) classificats amb l’article 100.2 podien fer aquest confinament domiciliari. S’ha informat que un 15% d’aquests presos ho podran fer, però la consellera de Justícia, Ester Capella, ha denunciat que mentre es feia aquesta anàlisi, el Tribunal Suprem espanyol s’havia dedicat a amenaçar i coaccionar els funcionaris de presons que poguessin prendre aquesta determinació del confinament a casa, assenyalant que podrien ser demandats per prevaricació, si es feia amb els presos de l’1 d’octubre i que es demanaria el nom i llinatges dels funcionaris que aprovassin aquesta determinació. La realitat ens diu que els presos polítics resten confinats a la presó. No notau l’existència de prevaricació per part del Tribunal Suprem?

Es veu que els funcionaris amenaçats varen abaixar el cap davant les amenaces i coaccions i no varen concedir el confinament a casa, quan existien veus que demanaven que es concedís el tercer grau i es deixàs que hi passassin el confinament. La qüestió era esperar veure què faria la fiscalia; si ho recorreria o no, ja que segons el president Sánchez depenia del Govern. Així es comprovaria si era veritat que el president volia diàleg o si l’enterraria definitivament. Per més inri, una dotzena de presos comuns que tenen el 100.2, sortiran de les presons per anar confinats a casa. No és això una vertadera discriminació i una gran prevaricació dels jutges del TS?

Segur que no vos podeu imaginar com reparteix el Govern els milions d’euros que dedica a la situació produïda per la pandèmia del coronavirus (Covid-19). En el borrador del Reial Decret-llei de mesures econòmiques complementàries per pal·liar les conseqüències de la malaltia i que es va aprovar el dimarts passat hi havia una subvenció de 15 milions d’euros per a les televisions en obert. No quedava clar si RTVE hi estava inclosa o no, però hi havia les que pertanyen a Atresmedia i Mediaset, que varen tenir més de 100 i més de 200 milions respectivament de guanys durant el 2019. També participarien en la subvenció Vocento, Unidad Editorial, Grupo Secuoya, DKiss (Blas Herrero), Real Madrid TV i 13 TV (Cope). Per a les televisions catalanes ni un sol euro. N’hi haurà que diran que per a les televisions autonòmiques no hi ha cap subvenció, però jo el que crec és que les subvencions són per a les televisions i mitjans que més s’han dedicat a malparlar del procés independentista català. És a dir, que el Govern s’agenolla davant les televisions que li fan el joc i juga brut contra els qui els exigeixen més democràcia. La concessió d’aquesta subvenció la justifica el Govern, perquè aquests mitjans de comunicació són molt importants en el moments de confinament, ja que entretenen un públic que es troba tot el dia a casa i que ara veu la TV una mitjana de 5 hores diàries i n’hi ha que la veuen tot el dia. També és molt important la informació o la desinformació que proporcionen i si ho fan d’acord amb el Govern, millor que millor.

Durant el transcurs del confinament ha semblat que el problema del procés català passava a segon o a darrer terme. Que tot era parlar del coronavirus, dels contagiats, dels morts, dels curats i de la mancança de materials, des dels detectors de la malaltia fins als tapaboques, que havien desaparegut de les farmàcies i mercats. Però el problema català sempre ha sobrevolat les decisions del Govern. Des de no voler fer un confinament total, perquè el Govern de la Generalitat el demanava, fins ara que es vol alleugerir el confinament durant l’estat d’alarma, deixant que els que puguin fer feina, encara que no siguin els imprescindibles i necessaris, ho puguin fer, després de Pasqua. El Govern català, sempre aconsellat pels tècnics en medicina, vol allargar el confinament actual per por a una regressió a la situació anterior i perquè així ho aconsellen els entesos. En canvi, El Govern central, que no ha desmentit la notícia de certs diaris que diuen que no ha seguit els consells dels seus tècnics, continua amb la qüestió d’afluixar el confinament per raons sembla que econòmiques. O també hi influeix que es vulgui diferenciar del que vol fer el Govern català, amb el qual es vol continuar tenint un tractament discriminatori?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

A Turquia han dut o han de dur a terme una excarceració de presidiaris a causa de sa pandèmia i precisament han fet s'excepció des presos polítics, que ho són per ses seues idees, que hauran de quedar a sa presó. Un altre aspecte en què Turquia i Espanya es donen sa mà

Valoració:6menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha replicat al conseller d’Interior, Miquel Buch, que s’ha queixat pel fet que el govern espanyol ha enviat a Catalunya 1.714.000 mascaretes i ha considerat que el nombre “no és casualitat” sinó que fa al·lusió a la xifra “simbòlica” de 1714. Buch ha opinat que l’executiu espanyol “es riu a la cara” dels catalans per la coincidència. En roda de premsa aquesta tarda, Darias ha dit que “aquest tipus d’afirmacions no condueixen a res” però en cap moment ha desmentir la xifra donada de 1.714 milers de mascaretes i l’efecte que tenia la xifra. El ministre de Transports, José Luis Ábalos, també ha remarcat que l’executiu espanyol està centrat en “el que és important”. Hem d'entendre per tan, que Catalunya per ells no ho és.

Valoració:6menosmas
Per x.-ray, fa mes de 4 anys

Hemos de soltar a todos los delincuentes y chorizos? Tambien a Barcenas, Rato etc?

Valoració:0menosmas
Per nina, fa mes de 4 anys

Algun dia això se´ls tendrà en compte, i en perjudici caspañol.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente