nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Política a les escoles

Ja em perdonareu un començament tan retòric i postís com el que faré, potser és fruita del temps per on transitam aquests dies. És fals, com els molts d’anys que t’engalten els no amics. Però així hi tot ho diré: el segon trimestre escolar promet tenir un al·licient més: la visita de Vox a una sèrie de centres educatius de les Illes Balears, entre els quals es troba el meu, el Berenguer d’Anoia, d’Inca.

Si la qüestió no em semblàs ultra patètica us diria sorneguerament que crec que no menjaré a pler durant totes les festes de Nadal. Però podeu comptar que, a hores d’ara, la qüestió no em fa ni fred ni calor. Mentida, em fa oi i repugnància.

En primer lloc perquè els centres triats no ho són aleatòriament sinó que són aquelles que el partit feixista té marcats en el seu índex particular com els més suspectes que practiquen l’adoctrinament. Deixem-nos d’eufemismes, adoctrinar per a ells és inculcar, o intentar inculcar, idees polítiques contràries al seu estret ideari. Com aquells professors de Formación del Espíritu Nacional, altrament dit política, que es queixaven que alguns ensenyants feien política entre els alumnes als instituts, allà pels anys seixanta -setanta del segle passat, mentre ells no feien altra cosa que embotir la doctrina oficial.

Curiosament, ells, que no volen que als col·legis es faci política, hi aniran ben cara alta a fer-n’hi. Un total contrasentit. Perquè no penseu que hi vagin persones tècniques i enteses en educació que tenguin una mínim visió de la realitat que s’hi poden trobar. No, hi aniran quatre aprenents d’escagassats i voldran ficar el clau per la cabota cada dos per tres.

Hi aniran a fer baixa política perquè en primer lloc no ho faran – els coneixem mínimament- gaire discrets sinó que hi acudiran vestits amb tota la parafernàlia que sabran. Potser reciclaran les americanes verdes amb l’escut i les sigles que duien els apoderats i interventors a les darreres eleccions generals o, segur, s’empolainaran de banderes espanyoles ostensibles fins i tot als llocs més recòndits de la seva còrpora. A més, també hi aniran amb gent del seu gabinet de comunicació i faran fotos fotos i vídeos i els penjaran a les xarxes i en faran difusió tanta com podran als mitjans de comunicació, sense distinció d’hostils o afins. Tenen dret a fer-ho? Sí, amb la llei amb la mà sembla que sí. Els parlamentaris de les Illes Balears – no sé si sols o acompanyats- estan facultats per visitar les instal·lacions que depenen del Govern de les Illes. Ara bé, tenen moralment dret a fer-ho. Crec que no perquè amb les visites que volen fer als centres educatius no fan altra cosa que fer allò que precisament volen combatre: que es faci ideologia al centres escolars.

I això serà tot. Amb la seves visites milloraran la qualitat educativa de les Illes Balears? No. Trauran conclusions perquè puguin presentar iniciatives que suposin una millora per a l’educació a les Illes? Que cada lector contesti com cregui convenient. Segur que, ulls clucs, ens avenim en la resposta.

Alerta que no en surtin escaldats i més enllà de l’autopropaganda que es faran no trobin cala buida. Com va passar fa uns anys al nostre centre. Era quan encara no hi havia competències i el Delegat Provincial era n’Andreu Crespí. Als caps de la Delegació els va entrar la paranoia que, per tenir més professors, els centres inflaven les matrícules. Per això, les altes instàncies varen enviar «in situ» els inspectors a comprovar si realment teníem els alumnes que dèiem que teníem a les aules. La inspectora que va venir al nostre centre, una senyora ben posada i vestida amb jaqueta i falda tubular fins davall els genolls, va iniciar el seu itinerari, va fer obrir una aula de primer de BUP, repleta de 40 criatures tufoses, i només ficar-hi el nas va dir al cap d’Estudis que l’acompanyava: «Cierra, cierra que hay un tufillo». No va tenir esma de contar res. Potser, els de VOX es trobin la crua realitat dels passadissos i en surtin també ben escaldats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.