algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

No ens podem permetre l’abstenció

Diumenge que ve tenim una nova cita electoral. No la volíem, pensàvem que els resultats del mes d’abril eren vàlids per formar un govern d’esquerres, amb suport parlamentari dels grups sobiranistes. Però el PSOE no ho va veure així, i ens convoca de bell nou a les urnes.

No ens podem permetre l’abstenció, ni el vot en blanc, per donar un missatge de càstig a la incompetència del Sr. Sànchez, del Sr. Iglesias, principals actors d’aquests sis mesos passats. Pot ser molta gent pensa en aquestes opcions, com a forma de mostrar el seu desencís, o millor dit la seva irritació activa després de veure frustrada la il·lusió dels resultats del mes d’abril.

El vot en blanc compta, per tant pot afavorir les opcions majoritàries en el repartiment d’escons. L’abstenció de persones d’esquerres només afavoreix les opcions més de dretes, teniu-ho segur. I el càstig cap aquells que us han decebut es demostra votant altres opcions com MÉS ESQUERRA, per exemple.

No ens podem permetre no anar a votar, les dones conscients que hem d’acabar amb el patriarcat, tan arrelat en el món judicial. Aquests dies hem conegut la sentència de l’Audiència de Barcelona condemnant els membres d’una manada de Manresa, qualificant d’abús sexual a una menor, el que va ser clarament una agressió sexual. Un patriarcat que no veu el més evident, que les dones, les joves, les nines, són persones, no objectes sexuals. No fou un abús, sinó una violació amb totes les lletres.

No ens podem permetre no anar a votar les dones conscients que la lluita contra els feminicidis ha de ser una prioritat del nou govern de l’Estat. Cinquanta-una és la xifra de dones assassinades enguany, més que l’any passat. És intolerable no dedicar més recursos públics a la prevenció, a la formació de tots els agents socials que treballen amb dones víctimes, o que les atenen sigui com a treballadores socials, sigui com a jutges, com a policies...

MÉS Esquerra dur en el seu programa la recuperació del Ministeri d’Igualtat, de vida tan efímera en el govern socialista del Sr. Zapatero. Volem que sigui l’eina adient per dur endavant les polítiques contra les violències masclistes, escoltant les representants de les Comunitats Autònomes, dels Ajuntaments. Volem que sigui un Ministeri que escolti el clam del Moviment Feminista i pugui dialogar amb les seves representants les prioritats a implantar, des de la transversalitat i des de l’obligació en les mesures encaminades a la formació, per exemple. Dotarem cada Ministeri d’unitats d’igualtat

MÉS Esquerra té propostes clares per dur al Congrés i al Senat en matèria d’Igualtat, de lluita contra les violències masclistes en tots els àmbits.

I també en aquesta campanya, curta, austera, volem transmetre clarament el missatge feminista enfront d’aquells que mostren la pitjor cara del franquisme, que neguen les violències masclistes i no la condemnen públicament assistint als actes simbòlics de rebuig.

No ho dubteu, el 10 de novembre hem d’exercir el dret a vot amb responsabilitat. Ara tries tu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per anònim, fa mes de 4 anys

Totalment d´acord amb la Lila. Ja sabem que la política o te la fas o te la faran, i ja no vull per ma terra més representants feixistes. Arruix !

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente