cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

La millor resposta a la sentència: (tornar a) declarar la independència

En els propers dies el Tribunal Suprem espanyol farà pública la sentència contra els líders independentistes catalans, que ha redactat per ordre directa del rei espanyol i el seu Estat Major.

Es preparen mobilitzacions populars importants. Concentracions, manifestacions, marxes, vagues... iniciatives, totes, ben útils i legítimes.

El moviment independentista català ha demostrat tenir la major capacitat de mobilització ciutadana de tot el Món. I ha apostat per l'acció no-violenta. Només per això, ja hauria de tenir més atenció i suports internacionals dels que té (que tampoc són pocs).

Hem dit que totes aquestes accions són legítimes i útils, perquè sabem, de fa molts anys, que les manifestacions d'avui són el marc mental de la majoria de demà. Provau de fer memòria i quedareu sorpresos de fins a quin punt és veritat aquesta afirmació.

Ara bé, donat que l'aposta és per l'estratègia de la no-violència, caldria persistir en allò que vàrem fer entre tots i pel que es castiga a uns quants.

Caldrà, idò, tornar a proclamar la República catalana tantes vegades com es castigui a gent per haver-ho fet.

A veure qui es cansa primer.

Fins i tot des del punt de vista dels independentistes que pensen que a la solució s'hi arribarà en una taula de negociació, la millor estratègia és aquesta.

Quan els que comanden l'Estat espanyol vegin que no tenim por a seure'ns al banc dels acusats, potser s'avendran a seure's a la taula de negociació...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per matemàtic, fa mes de 4 anys

L'independentisme és molt majoritari a Catalunya. els resultats electorals passat a un referendum donarien entre un 60 i un 65 % al sí a la independència, un 30 % al no i un 10% en blanc

Valoració:0menosmas
Per Pep, fa mes de 4 anys

No sois mayoría. Lo dice las última elecciones autonómica y estatales y las encuestas de la propia Generalitat.

Valoració:1menosmas
Per Es foraster, fa mes de 4 anys

És molt complicat... Se tracta de dialogar no només amb un govern, si no amb tot un estat espanyol ja de per si mateix contrari a tot lo que se mogui a Catalunya. En una Espanya, on encara se discuteix amb vehemència es trasllat des dictador Franco an es panteó familiar, resulta complicadíssim, per no dir impossible, negociar s'independència de Catalunya. Ja no se tracta de si és democràtic o no, que un poble triï es seu propi futur, és que Espanya encara està davall sa síndrome dictatorial.

Valoració:2menosmas
Per siau qui sou. O no, fa mes de 4 anys

Me parece muy bien que se "vuelva" a declarar la independencia. Y si falla, la volvemos a declarar las veces que sea necesario.

Vamos a ver quien es el guapo que le pone el cascabel al gato. He de suponer, que entre estos valientes, estarás tú. Que no faltarás a esa mesa. No basta con recetar: hay que tomar la pildorita. Y con medio litro de agua bueno, para el riñón y las ideas.

Valoració:-2menosmas
Per tornasol, fa mes de 4 anys

Millor preparats, insistència, i reincidència. Ni un pas enrere. //*//

Valoració:3menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

Sr. De Libro, allò que és gairebé impossible és mentir més de lo que mentiren es policies i guardia civils que testificaren en es judici contra es presoso polítics catalans i, la Srs. Sloraya, el Sr. Rajoy i els alts comandaments espanyols que hi testificaren. Tampoc és fàcil mentir dmés de lo que ja s'ha demostrat que mentien els informes de la UDEF sobre es comptes d'en Trias i sobre en Mas. Tampoc no és fàcil mentir més de lo que menteixen habitualment ses televisions i ses radios i sa premsa espanyola (amb poquíssimes excepcions) i, fins i tot, alguns caps de la "justícia" espanyola que han manifestat públicamet que "la unidad de España" passa davant sa defensa de sa veritat (no record ses paraules textuals, però era aproximadament això que he escrit)

Valoració:0menosmas
Per De libro, fa mes de 4 anys

"......El moviment independentista català ha demostrat tenir la major capacitat de mobilització ciutadana de tot el Món. I ha apostat per l'acció no-violenta. Només per això, ja hauria de tenir més atenció i suports internacionals dels que té (que tampoc són pocs)...."

Es técnicamnete imposible mentir más en tan poco espacio.
Literalmente.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente