algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Al servei de la gent i del medi ambient

La Serra de Tramuntana de Mallorca, Patrimoni de la Humanitat, Espai Natural Protegit com a Paratge Natural de la Serra de Tramuntana des de 2007, Xarxa Natura 2000 des de molt abans: Llocs d’Interès Comunitari, Zones d’Especial Protecció per a les Aus, Monuments Naturals, Reserves Naturals, Zones d’Especial Conservació per a cims, penya-segats, coves... gaudeix de tot un entramat legislatiu i normatiu amb una aplicació fins no fa gaire molt deficient o realment inexistent. Això vol dir que la vulneració i infracció a tota la normativa era simplement habitual.

La creació del cos d’Agents de Medi Ambient com a agents d’autoritat, va ser creada durant el primer pacte de progrés (1999-2003) amb una forta oposició d’una gran part dels partits polítics, especialment els de dretes que, tot d’una que pogueren, intentaren desvirtuar i desballestar la seva organització. Així i tot, les exigències en el compliment de l’entramat legislatiu mediambiental, especialment europeu, ha obligat a l’administració a vigilar i perseguir les infraccions i delictes contra el medi ambient: urbanisme, incendis forestals, protecció dels Espais Naturals Protegits, flora, fauna, residus, contaminació atmosfèrica i de les aigües... un llarg etcètera d’actuacions concretes.

Fer bé aquesta feina no és gens fàcil, cal ser un bon funcionari per realitzar-la correctament a pesar de les moltes pressions i dificultats. Amb tot, allò més penós és la sensació de manca de suport institucional o haver de llegir a mitjans de comunicació noms i llinatges de funcionaris que realitzen de manera excel·lent la feina per la que cobren del contribuent. “Talibans de la normativa” insulten des de columnes periodístiques: com si correspongués al funcionari policial ambiental interpretar i aplicar la norma al seu gust o a benefici de l’infractor! La frustració es supera amb feina ben feta, en aquest cas al servei de l’administració publica, de la gent.... i del medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.