nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Per què Més per Menorca?

En aquestes campanyes electorals que estem vivint de manera continuada, una pregunta que m’acostumen a fer és per què vaig triar Més per Menorca com a projecte polític.

Entenc que la tria d’un projecte s’ha de basar en la coherència i els seus valors, i justament la coherència és un dels principis de Més per Menorca. Som un partit d’esquerres, sobiranista, ecologista, feminista i republicà. Us he de dir que, tenint en compte els temps actuals, ens veim obligats a destacar ecologista i feminista ja que hi ha partits que estan posant en dubte aquests dos moviments. I és que hem arribat a un moment en el que és igual obviar línies vermelles. Conceptes que donàvem per incorporats a una societat suposadament moderna, estem veient que no és així.

Digueu-me innocent, naïf, però us confés que mai m’hauria imaginat una exacerbació de temps d’antuvi com passa actualment. És per açò, que més que mai, cal defensar tots aquells moviments, iniciatives, que cerquin per damunt de tot la igualtat i el bé comú. Perquè el bé comú ha de ser la prioritat de qualsevol polític i política.

Des de Més per Menorca estem convençuts que el temps ens ha donat la raó i que la màxima “sense límits no hi ha futur” és la clau de volta, i per açò Menorca ho té clar des de l’any 2003. No debades som Reserva de Biosfera des de l’any 1993. Alguna cosa haurem fet bé.

Ens agradaria molt que el nostre model pogués ser aplicat a les altres illes, sempre i quan elles ho vulguin… No ens agraden les ingerències en la sobirania dels altres territoris, igual que no ho volem per a la nostra roqueta.

Fa uns dies, n’Eduard Riudavets escrivia un article titulat “No estàvem bojos”, on precisament feia un repàs a les polítiques desenvolupades a Menorca, i recordava fets com les caminades per reivindicar la titularitat pública del Camí de Cavalls. Llavors, aquelles persones implicades en la protecció del territori de la nostra illa, varen haver d’aguantar comentaris de tot tipus, com que anaven en contra del progrés.

I el temps els va donar la raó. Sense límits no hi ha futur. No tot es compra i es ven. I actualment som un poble orgullós de les nostres platges, dels nostres camins, ens agrada destacar quina verdor es veu des d’un avió.

No, no estàvem bojos. La meva generació deu molt a les generacions anteriors. Hem après molt de la seva vinculació, de la seva estima per Menorca. Perquè només des de l’amor s’ha pogut aconseguir tot el que tenim: una illa amb un 65% del seu territori protegit, i molt prest també la mar que ens envolta serà distingida com a reserva de biosfera marítima.

Però encara ens queda molt per fer per Menorca, perquè hem de seguir fent feina per trobar l’equilibri entre desenvolupament i sostenibilitat, ens cal millorar l’ocupació i açò vol dir, com ja he comentat prèviament, diversificar la nostra economia.

No ens agraden les dependències de cap tipus i per açò hem de dissenyar, molt acuradament i amb una mirada a llarg termini, el futur de Menorca. A nosaltres ens fa molta il·lusió pensar en el futur. T’animes i ens acompanyes?

Patrícia Font, número 2 de Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.