algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

930 signatures de suport a Can Tambora i Ports surt per la porta de darrera

A principis del passat mes de març vaig enviar per correu electrònic i WhatsApp un text que vaig titular No molestar als senyors! Una història de neocaciquisme al Port de Sóller. Des de que sortí la notícia ha estat molta gent la que m’ha aturat per dir que ja era hora que algú digués les coses clares i d’altres em deien que no sabia on me ficava i que això me podria sortir molt car. En qualsevol cas, m’hagués agradat molt no haver hagut d’escriure-ho i que les coses funcionessin de manera més justa, proporcional, transparent i democràtica.

En aquell escrit explicava detalladament les desventures que havíem viscut en primera persona en relació a la terrassa que ocupava el negoci de la família, Can Tambora, al Port de Sóller. Molt resumidament, en aquell escrit s’explicava com s’havia denegat l’ocupació de la zona de servei del port per a terrassa a Can Tambora degut a una reordenació que només afectava aquest local del port, mentre que la resta seguia talment com fins ara. Per tal de sabre els motius, Ports de les Illes Balears al·legà motius tècnics i la sorpresa fou majúscula quan demanàrem els criteris tècnics sobre dita qüestió. Resulta que no hi ha cap normativa.

Al cap de poc temps, davant d’aquella situació, Ports de les Illes Balears sembla que trobà una solució davant d’una nova sol·licitud d’ocupació que realitzàrem. En aquesta ocasió es personaren dos grans empresaris que aixecaren la veu en contra d’aquella opció i la solució es paralitzà. Una solució que suposava tan sols unes deu o dotze taules. Un no res pels gegants, tot un món per un petit negoci familiar. A hores d’ara que ja comença la temporada, hem hagut d’acomiadar els treballadors i les vendes cauen en picat respecte els altres anys. La vida de Can Tambora, inaugurat a mitjans segle XIX, pot ser que acabi enguany.

Arran de l’escrit nostre i la seva difusió molta gent s’apropà a Can Tambora i ens demanaven a veure que podien fer per ajudar-nos i per expressar el seu malestar front aquesta situació insòlita i injusta. Així que pensàrem que estaria bé recollir les seves mostres de suport en uns fulls de signatures. La nostra gran sorpresa ha estat que en unes poques setmanes hem recollit quasi mil signatures de suport a Can Tambora.

Així mateix, el consistori de Sóller va manifestar la seva sorpresa davant aquella decisió. Des de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ens comunicaren que s’estudiarien a fons alternatives. Ja ha passat pràcticament un mes i des de llavors estam cridant pràcticament a diari per poder parlar amb algú de Ports de les Illes Balears per tal de tenir algun tipus d’informació i d’aquesta manera redefinir el negoci i emprendre d’altres accions legals. Dia 3 d’abril hem lliurat les 930 signatures i ens hem quedat a l’entrada de Ports de les Illes Balears per tal que el Director General de Ports o el Gerent de Ports de les Illes Balears ens poguessin rebre un instant ja que per via telefònica era impossible. Un cop han tocat les tres del capvespre, quan ja aplegava el personal de Ports, la persona de recepció ens ha informat que les persones que estàvem esperant havien sortit per la porta del darrera. Esperem que aquesta no sigui una terrible metàfora de la no solució de la qüestió. Si és així, els ports seguiran regits per la no-llei, la no-normativa....i la seva gestió estarà presidida per l’opacitat i l’arbitrarietat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per magdalena, fa mes de 5 anys

Jo també vull firmar.On es pot fer?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente