muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Se’n sortiran els presos polítics i els exiliats amb la justícia espanyola?

No es poden entendre mai. De totes maneres, els membres d’un tribunal i les persones investigades o imputades no es troben en un pla d’igualtat. Cada un interpreta les paraules al seu aire. Difícilment s’entendran. Però n’hi ha uns que es troben en un estrat superior, que tenen un nombre major de mitjans de comunicació que opinen com ells, o que els marquen les línies de comprensió. Fins i tot el rei ajuda a fer interpretacions. I els súbdits mortals, encara que no ho vulguin fer, quin espai d’interpretació els queda? En queda cap? És la llei anterior a la democràcia? O és la democràcia anterior a la llei? Sense llei no hi ha democràcia? O sense democràcia és impossible que hi hagi llei? I la llei justa, on és? Si el rei diu que sense llei no hi ha democràcia, qui és el responsable que hi hagi democràcia? I el poble? O existeix el poble?

Heu escoltat els interrogatoris dels fiscals als presos polítics que han volgut contestar-los? Ja sé que deis que no hi ha presos polítics. Si tenir presos polítics és una vergonya per a Espanya, Espanya negarà els presos polítics. Negar-los no significa que no existeixin. És que la gent no té suficients coneixements per poder opinar i saber si hi ha presos polítics o polítics presos? Els polítics presos no deixen de ser presos polítics. Hi són perquè han pres mesures en el camp de la política. O no ho eren? O no es trobaven dins el camp de la política? No és fer política preparar una votació del poble? No és política anar a votar? No es política preparar un referèndum? Llavors, què és política? I la violència? Si no n’hi ha la inventam. Què els varen fer als jeeps de la guàrdia civil? Els varen atacar violentament. Si una comissió no surt per la porta després de dir-los que la situació està controlada, és violència o no? Llavors si se surt per la finestra o pel terrat, podrem dir que és per mor de la violència? Però realment, hi va haver violència? Qui ho pot dir? On són les gravacions? Llavors, per què els caps pensants i acusants diuen que varen cometre el delicte de rebel·lió? Volen tancar els dissidents dins la gàbia? Per què els han tengut tancats quasi un any i mig? Estan contents d’haver-ho fet?

Per què és tan important la unitat de destí? És que Espanya sense Catalunya deixa de ser Espanya? No estaria millor Espanya sense els catalans incordiant? Per què intenten de totes totes demostrar que hi va haver violència allà on no n’hi ha haguda mai? Què volen? Posar-los cadena perpètua? O no hi ha legislació en aquest sentit? La posam idò? Ens posam a legislar per condemnar a l’ombra els catalans independentistes? Aquest catalans són molt violents. Llancen muralles humanes contra les forces de seguretat de l’Estat. Aquestes muralles són com a obusos, perquè hi ha desenes i centenes de milers de persones a cada muralla. I mentre, el partit d’extrema dreta s’aferra al judici com una pegellida, com si fos un míting electoral permanent. Propaganda electoral. I el ciudadano Rivera, que s’ha posat a encalçar al·lotes, cantants, “couches”, perquè vol que TL5 li faci la propaganda. Ara Sálvame ja parlen si Malú serà primera dama o no. És a dir, ja col·loquen Rivera a la Moncloa, que és el lloc que somia ell cada dia. Ja va entrar dins la política despullant-se i ara vol arribar al clímax amb una bona cantant. No deu haver tengut problemes per a separar-se de la seva parella. Primer és l’ambició personal. Després ja veurem si s’ha de posar a satisfer els rics de l’Íbex o qui. Els vol llevar els imposts. No sé què quedarà per als treballadors, ni per als funcionaris, ni per als jubilats. Ja veurem com se’n sortirà si és que se’n surt. Primer l’han de votar i no es tan senzill. Esperem que no ho sigui... de senzill.

Mentre tot això passa, esperem que els presos polítics i els exiliats se’n surtin amb la justícia espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 4 anys

"Justícia espanyola" = oxímoron

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente