algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Procés Constituent, República i Països Catalans

«Tots els ciutadans dels Països Catalans, amb independència de la ciutadania prèvia que tinguin (andorrana, espanyola, francesa o qualsevol altra) i amb independència de la situació legal que tinguin al país.

Tots els catalans a l’estranger, amb independència de la ciutadania que tinguin i el seu lloc de residència.

Totes les persones de qualsevol part del món que tinguin interès en Catalunya i que acceptin els principis explicitats en el document d’adhesió, obrint així una via semblant a la de l’e-ciutadania estoniana».

Aquestes són les persones que es poden inscriure al recentment creat 'Consell per la República'.

És un gran avenç (i un èxit d'algunes persones molt concretes) que la crida sigui a 'Tots els ciutadans dels Països Catalans' i no només als del Principat de Catalunya.

Crec que és molt important que totes les estructures republicanes o per fer camí cap a la república que es creïn siguin de la nació sencera, la que va se Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

En aquest mateix sentit cal exigir també que entre els membres del 'Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent' hi hagi persones del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya Nord.

I que el procés constituent es faci en clau de Països Catalans i no només circumscrit al Principat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 5 anys

Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:4menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 5 anys

OK. endavant, ningú i mol menys els que no se senten ni parlen catalá, ens han de dir el que hem de fer i el que i el com mos hem de sentir.
Viure com un catalá a cualsevol recó dels Països Catalans és lo que mai me llevaran els "españoles" aquí som i serem mallorquins catalans mallorquins, i els que no si sentin allá ells.
Jo som catalá, per la meva sang,i per la nostra història , i perque als moments greus ens darem les mans(Capellá) a mí me va parir una catalana, i aixó mesclat en sang de's plá de Mallorca ningú mai ho podrá canviar, no va poder Franco, no han pogut "los Felipes V, i V I, ni espanyolistas ni botiflers.
Visca la República dels Països Catalans, i salut tenguem per veurel-lo.

Valoració:6menosmas
Per ¿¿¿???, fa mes de 5 anys

¿Pero qué diu aquest homo?. Qui te ganes d'ous...

Valoració:-3menosmas
Per ?, fa mes de 5 anys

Pero, qué dices?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente