nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Tres errors estratègics de MÉS

Des del meu modest punt de vista, els estrategues de MÉS per Mallorca han comès tres errades de càlcul importants en àmbits que conec.

Segurament han encertat en moltes altres coses i, per ventura, també han comès errades en altres sectors que no domin tant.

Les tres errades que destacaria són:

  1. Analitzar que els excel·lents resultats electorals obtinguts eren gràcies a la magnífica campanya electoral que s'havia fet i a no abanderar la defensa de la llengua catalana i del sector cultural.

  2. Analitzar que el que passava a Catalunya era, simplement, una estratègia del (post)pujolisme per mantenir-se en el poder. I obviar que hi havia un moviment popular amplíssim i revolucionari que marcarà la política, per bé o per mal, a l'estat espanyol durant els propers anys.

  3. Pensar que si deixaven de parlar de la llengua catalana, els problemes relacionats amb aquesta (ús social, dret a estudiar-lo i dret a usar-lo...) desapareixerien de la primera línia política. Ignorant, a més a més, que com en les anteriors legislatures on governa l'esquerra, el PP aprofita el darrer any de legislatura per crear crispació amb un tema que desperta tantes passions.

El pas del temps ha demostrat que:

  1. Tot i que la campanya electoral pensada i dirigida per Jaume Garau, va ser molt bona, els grans resultats són més atribuïbles al moment polític que es vivia i a l'onada anti-Bauzà generada pels moviments socials.

  2. La gran batalla pels drets col·lectius, per l'autogovern, pel finançament, pel respecte a les nacionalitats... s'ha jugat i encara es juga a Catalunya.

  3. Mentre el procés de normalització lingüística no s'hagi culminat i tothom que esculli usar la llengua catalana sigui respectat, no hi ha més remei que el sobiranisme doni la cara per la defensa de la llengua. Que no ha de ser l'única bandera que enarbori? Mai ho ha estat. Però mentre no s'arribi a un nivell acceptable de normalitat, no es pot abaixar la guàrdia.

Si faig aquestes reflexions públicament és perquè ja les he fetes en privat i perquè crec, sincerament, que encara hi ha temps per revertir una estratègia que s'ha demostrat equivocada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Chacon, fa mes de 6 anys

Els bons resultats electorals varen ser gràcies a que molta gent desconeix la vertadera naturalesa de Mes. Qie es simplement ser una crossa del psoe per així col.locar als seus quadres perquè visquin de la sopa boba.

La gent vota les banderes que surten en campanya i després no fiscalitzen l'actuació de govern.

Valoració:1menosmas
Per Manel, fa mes de 6 anys

Tomeu, compartesc amb tu la reflexió al 100% i és molt necessari comptar amb una força política com MÉS, malgrat no la votaré mai per l'abisme social i ideològic que em separa d'ella. Més que necessari, imprescindible! I m'ha decebut profundament que, després de dos pactes fracassats, el més d'esquerres s'hagi equivocat tant, i a més, des de Més i Podem, que eren les dues potes que més expectatives aixecaren. Podem no existeix més enllà d'Iglesias i així ho ha demostrat l'impresentable mangarrufa de l'incapaç Jarabo. I Més s'ha autofagocitat des del principi, en que traí la llengua. Tenen temps per rectificar, cada cop manco, però no sé si en tenen ni capacitat ni, sobretot, voluntat. Serà culpa seva si arriben a desgovernar Pericay i Company, potser l'única esperança serà el PI, ja veurem ...

Valoració:2menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

obligació de coneixer el català,per part dels treballadors sanitaris??????
OBLIGACIO DE CONEIXER EL CATALA PER A TOTS ELS RESIDENTS.
Els funcionaris de l,estat,els primers.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente