nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Qui és que adoctrina?

140655

Cada sistema educatiu enfoca la realitat des del punt de vista del projecte nacional a què pertany. Per al sistema educatiu francès, En Napoleon va esser un gran home d'estat que aspirava a unificar Europa i a fer-li superar la divisió en dotzenes de regnes, principats, ducats, baronies, i micropaïsets d'aquell temps (i d'avui).  Per al sistema educatiu espanyol, italià, alemany, anglès i rus, per dir uns exemples, En Napoleon esser un invasor i un golafre imperialista.

Per als sistemes europeus, En Colom va "descobrir" Amèrica, un continent que feia mil·lennis que els aborígens havien descobert i poblat.  A les costes actualment canadenques d'aqueix continent, feia segles que els viquings hi eren arribats i que hi anaven i en tornaven amb les seves embarcacions.  Parlar de "descobriment" d'Amèrica és adoctrinar o ensenyar un punt de vista diferent?

Els aborígens americans tenen els europeus per una plaga invasora que els va exterminar desenes de milions dels seus avantpassats.  Els europeus s'autoconsideren els "civilitzadors" d'aquell continent. Quin dels dos punts de vista, divulgat a escola, ensenya els alumnes i quin dels dos els "adoctrina"?

La Guerra de Successió, al final de la qual el rei borbó Felip V va abolir per la força de les armes el nostre cinc-centenari Regne de Mallorca i ens va reduir a una simple província de Castella, va esser per als mallorquins una guerra de conquesta que perdérem o va esser una simple brega de reis entre la dinastia dels Borbons i la dels Àustries, com la considera la historiografia oficial espanyola?  Quin dels dos punts de vista "ensenya" i quin dels dos "adoctrina"?

I com aquests exemples, en podríem posar un enfilall.  N'haurem de posar més, en lleure.

Per què sentim dir darrerament al feixisme que els nostres mestres d'escola “adoctrinan los alumnos”?  El mal ja ve d'enrere i no hi ha temps que no torn.  Una bona part dels poderosos no han pogut sofrir mai que l'educació arribi a tothom, ric o pobre, ni que la majoria de la població arribi a un nivell mitjà de cultura general.  Això és un perill gravíssim per a ells!  Ells no volen una població mitjanament culta.  No!  Volen un populatxo com més curtet millor, d'una subcultureta mínima, justeta justeta, sols que li basti per a captar les consignes que ells fabriquen des de dalt i escampen amb els seus mitjans -aquests sí- d'adoctrinament de masses.  Volen un populatxo entretingut ells amb futbol, discutint tota la setmana si allò era penalt o si era fora de joc, i elles amb marukhas que s'estiren els cabells per la televisió, comentant si aquell torero fa banyes a aquella flamenca o si més se'n mereix ella.  Amb mandanga d'aquesta volen la gent entretinguda i amb res pus!

I, encara molt manco, no volen que el nostre poble aprengui a escola gens de cultura ni de coneixement des de les nostres pròpies arrels. No volen que sapiguem qui ni què eren Ramon Llull, Joanot Martorell, el Rei En Jaume, Mossèn Alcover, Mestre Fabra, el Regne de Mallorca, les Corts Catalanes, la Generalitat Valenciana, les Germanies, la Mancomunitat, ni res de tot això.  Que els nostres al·lots aprenguin qui són i d'on vénen realment, això és "adoctrinamiento", per a ells!.  Ells volen que als nostres fills només els sonin el Cid Campeador, don Pelayo, la "Reconquista", el "Descubrimiento" d'Amèrica, don Miguel de Cervantes, l'"Império donde nunca se ponía el sol", el "Glorioso Alzamiento Nacional" i tot això.  Això no ho és, "adoctrinamiento", per a ells, pots pensar!).

És per això que ara, com en qualsevol època dictatorial o predictatorial, una de les obsessions més malaltisses del Règim és obrir una fase prèvia, com ja fan ara, de criminalització sistemàtica dels mestres d'escola i professors per, acte seguit, desplegar-hi en contra un programa despiatat de caça de bruixes que culmini amb l'esbucament de l'escola mallorquina, balear, valenciana i catalana. No debades, els mestres d'escola foren un dels col·lectius més sanguinàriament perseguits pel feixisme durant la guerra civil i durant l'etapa de repressió que la va seguir, l'anomenada "postguerra", farcida d'assassinats polítics.

Hem d'estar preparats per a tornar defensar amb totes les nostres forces la nostra escola, que torna a esser el seu primer objectiu a abatre.  No estau tots sols, estimats mestres d'escola!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 6 anys

Yo de vosotros no me preocuparía de los colegios y escuelas, están totalmente inmersos en la maquinaria catalanista, esa batalla la tenéis totalmente ganada y es una batalla muy importante. Enhorabuena.

Valoració:-1menosmas
Per Kuankarlos, fa mes de 6 anys

Kuankarlos Primero de Borboniborbon, estoi con vós...

Valoració:0menosmas
Per Idò sí., fa mes de 6 anys

És molt lloable patriòticament pensant, o només èticament pensant, que ens preparem per a defensar amb totes les nostres forces la nostra escola, però, desafortunadament, ens guanyen de molt en nombre, i les forces són molt desproporcionades. A més, ja sabeu com entenen la democràcia: si la majoria dels espanyols diuen que el Rei En Jaume era un pallasso, un pallasso ha de ser,i traidors o desinformats els qui creuen el contrari.

Valoració:2menosmas
Per *, fa mes de 6 anys

Estic amb vos president Pujol.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente