algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Eleccions a Catalunya

A hores d'ara, entre greu amenaça i greu amenaça per part del CNI espanyol, el president de la Generalitat Carles Puigdemont rep pressions des de molts sectors diferents (també des del seu propi partit) perquè convoqui eleccions autonòmiques abans que es posi en marxa l'eliminació de l'autogovern de Catalunya pactada pel PP, PSOE i el partit polític Ciudadanos.

Puigdemont no pot caure en la trampa de convocar unes eleccions autonòmiques per vàries raons.

En primer lloc perquè el mandat democràtic que té és el del 27 de setembre de 2015 i de l'1 d'octubre de 2017: proclamar l'Estat català en forma de república.

En segon lloc, perquè convocar eleccions autonòmiques seria trair les persones que ja que no ho feren els Mossos, hagueren de protegir dels urnes del referèndum amb els seus cossos. I de manera molt especial les més de mil persones ferides pel salvatgisme de policies i guardiacivils espanyols sobreestimulats.

En tercer lloc, perquè convocar eleccions autonòmiques a aquestes alçades no significa aturar el cop d'Estat perpetrat per Rajoy i els seus, com per altra banda, va reconèixer la vicepresidenta espanyola.

El que cal que faci, i quan abans, el president Puigdemont, és demanar al Parlament que s'aixequi la suspensió de la declaració d'Independència i que es proclami la República catalana. Una vegada fet això, caldrà resistir, però la resistència estarà, de nou, en mans del poble i aquest, fins ara, a diferència de la classe política, no ha fallat.

I una vegada fet això, aleshores sí que caldrà que es convoquin eleccions. Eleccions a una assemblea constituent de la República.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xesc, fa mes de 6 anys

He vist que el PDeCat demana a Puigdemont que convoqui eleccions

Valoració:0menosmas
Per esper, fa mes de 6 anys

Pues yo espero que esta misma semana declare la DUI. A ver cómo le va.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente