algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Quan la llei no és justa...

Entres els insults i els crits de "a por ellos" l'únic argument audible entre els contraris al referèndum del diumenge és el mantra que és il·legal perquè "la Constitució no el permet". No cal més que revisar superficialment la història de la humanitat per adonar-se que si els éssers humans hem evolucionat, és gràcies a lluitar i desobeir lleis injustes si no encara ens trobaríem aplicant la llei de talió. Tal vegada els que utilitzen la Constitució per oposar-se a una votació democràtica es pensen que la Constitució és sagrada i ens ha estat atorgada pel déu Xamaix igual que les lleis a Hammurabi. La majoria dels ciutadans no vam tenir l'oportunitat de votar una Constitució que a la seva portada té l'escut franquista amb el seu lema "Una, Grande, Libre" i que entre altres aberracions, com va recordar fa poc la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, diu que l'exèrcit defensa la unitat d'Espanya. Una Constitució que sembla que només es pot reformar per prioritzar el pagament del deute per damunt dels nostres drets socials.

La llista de moments històrics i de personatges que al seu moment van defensar els drets humans per damunt de la llei és molt llarga des de l'Antígona de Sofòcles a Rosa Park, passant per Thoreau, Mahatma Gandhi, Martin Luther King, les sufragistes, les antiesclavistes, la resistència... Només desobeint lleis injustes el món ha arribat a ser una mica millor.

Com va dir l'escriptor català Víctor Alexandre: "Quan la llei no és justa, és de justícia transgredir-la". El que digui la Constitució postfranquista a un Estat on no existeix la divisió de poders, no importa. La defensa dels drets humans, el dret a votar i expressar-se lliurement estan per damunt de qualsevol llei. Passi el que passi el diumenge el Govern espanyol amb la seva repressió i les masses que l'encoratgen amb els seus insults ja han perdut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.