algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El ciment de Can Negret

Ja era mort el dictador, però encara als pobles governaven els darrers (Ha!) batlles franquistes, quan de Lloseta a Alaró i promoguda des d'instàncies parroquials progressistes, com la de S'Indioteria de Palma crec recordar com a promotora, (aleshores no existien ni associacions, ni organitzacions, ni partits polítics legalitzats de caire progressista) es va realitzar una marxa, una manifestació amb un lema "Ni pols, ni renou, ni forats a les muntanyes", devien ser els anys 76 a 78.

Aquesta marxa tenia un objectiu molt concret, impedir l'obertura de la pedrera de ciment que avui pertany a CEMEX, a les finques de Can Negret i Can Jeroni del terme d'Alaró, però més properes al casc urbà de Lloseta que a Alaró.

Ara he comprovat que aquesta pedrera va ser donada d'alta el 1982 (CAN NEGRET ALARÓ 17. 12. 82) és a dir, quan a l'ajuntament d'Alaró governava des de feia quatre anys el PSOE, en mans de Paco Rosselló, "Maio", institució que en darrera instància havia d'atorgar l'autorització.

Aquestes finques es troben a la falda nord-est de la petita serralada de Bellveure, al final de la baixada de la costa de Tofla. Val a dir en el primer projecte dels Verds del Parc Natural de la Serra de Tramunana, de la Consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, aquesta Serra hi era inclosa i cal recordar també, que finalment va ser el PP den Jaume Font qui va aprovar el "Paratge" Natural de la Serra de Tramuntana on aquest espai, i altres, deixaren de ser-hi inclosos.

Ja és hora de tapar aquest forat i restaurar-lo al seu antic estat. Si aquesta pedrera gaudeix de projecte de restauració, quan s’hi posaran? Qualque instància administrativa defensa l’entorn natural, agrari, paisatgístic, de qualitat ambiental d’aquest indret? De quina manera? O... “és el ciment, estúpid!”

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.