muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

A quin partit votarem?

Aquesta setmana passada el Consell de Mallorca va aprovar per unanimitat fer nou quilòmetres d'autopista entre Campos i Llucmajor amb un cost aproximat de 42 milions d'euros i que arrasarà prop de 35 hectàrees. La justificació d'aquesta obra és la seguretat, quan és una dada objectiva que després de les modificacions fetes a la carretera, el 2015, no hi ha hagut accidents greus atribuïbles a la carretera i que evidentment hi ha altres formes de millorar-ne la seguretat, sense necessitat de destruir més territori. Aquests costosos quilòmetres d'autopista a més de suposar continuar la política destructiva dels governs del PP, i apostar per una mobilitat insostenible, s'han fet també a l'estil de la pitjor dreta i s'han justificat amb els seus mateixos arguments. La nova autopista no és sinó un pas més cap al col·lapse ecològic i social.

No m'ha sorprès el suport del PSIB a l'autopista, el seu model no es diferencia en el fonamental del PP. Un model fonamentat en la massificació turística i l'excés de construcció destructiva del territori. El que em fa mal és el suport de MÉS i Podem al projecte de la carretera que em demostra que van signar el manifest "sense límits no hi ha futur" per pur 'postureig'. No m'estranya que aquests dos partits no hi hagin dit res del seu suport a l'autopista a les xarxes socials i només alguns dels seus militants s'hagin atrevit a defensar el vot dels seus partits. MÉS per Mallorca fa poc més de dos anys al·legava contra l'autopista assegurant que destrossava el territori i era caríssima, deia al seu programa que suprimiria les autopistes per Mallorca camuflades de desdoblaments, titllava el projecte de faraònic, deia que era "una barbaritat, pensat únicament per beneficiar grans superfícies, que no tenia cap viabilitat econòmica... Paraules que ara intenten justificar dient que el seu projecte ha reduït substancialment l'impacte del projecte del PP. On són els verds de MÉS?

La qüestió que em preocupa ara és com evitar que aquesta sigui una autopista cap a una nova victòria electoral del PP i a quin partit votarem els que no ens deixam enganyar més d'una vegada, els que realment pensam que és necessari un model alternatiu com el defensat pel manifest sense límits no hi ha futur; una manera de viure digna que no impliqui destruir el territori, una resposta a l'altura de la crisi social i ecològica que vivim.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.